Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
414757
ОГСТУ вживає заходів проти коронавірусу для забезпечення безперебійної роботи ГТС та захисту співробітників

16 березня 2020 року, м. Київ – ТОВ «Оператор ГТС України» усвідомлює небезпеку світової пандемії коронавірусу (COVID-19) і як відповідальна компанія вживає заходи для забезпечення безперебійної роботи ГТС та зниження ризиків захворювання співробітників.

Оператор ГТС є стратегічним підприємством енергетичної галузі, яке в безперебійному режимі забезпечує природним газом українських та європейських споживачів. Більше того, стабільна робота газотранспортної системи в такі кризові періоди – це необхідна опора для держави в подоланні пандемії та супутніх загроз. ОГТСУ не може закрити роботу проммайданчиків на час карантину, тому що газотранспортна система потребує щоденного обслуговування та керування.

Компанія звернулася за професійною консультацією до епідеміологів і в кооперації з лікарями розробила план заходів щодо захисту співробітників ОГТСУ та зниження ризиків поширення епідемії коронавірусу.

  • Широкомасштабне застосування дезінфікуючих засобів

На виробничі об’єкти та офіси ОГТСУ були закуплені спеціальні рідини для дезінфекції робочих приміщень і транспортних засобів. В них щодня проводиться дезінфекція згідно з інструкціями, наданими епідеміологами. Біля вхідних турнікетів та в їдальнях розміщені спеціальні антисептики для рук. При вході кожному співробітнику рекомендовано обробити руки та особисті речі антисептиком, а також проводиться перевірка температури тіла співробітників.

  • Інформаційна кампанія про захист від вірусів

Організовано постійне інформування співробітників через усі можливі канали комунікації. В офісах та виробничих приміщеннях компанії розвішані інструкції Міністерства охорони здоров’я щодо захисту від вірусних інфекцій.

  • Можливість віддаленої роботи з дому

Компанія надала можливість адміністративному персоналу, що незадіяний у щоденній роботі на об’єктах ГТС, працювати віддалено з дому.

  • Гнучкий графік

На період карантину співробітники мають можливість приїжджати на роботу в найбільш зручний час в проміжку з 8:00 до 9:30, щоб уникнути використання заповненого громадського транспорту в час-пік. Більше того, в Києві компанія додатково організує ранкове підвезення співробітників власним продезінфікованим автобусом.

  • Диверсифікація

Критичні команди фахівців, особливо тих, які безпосередньо відповідають за управління та функціонування ГТС, були розділені на дві частини і працюють в окремих приміщеннях або з дому.

  • Обмеження відряджень

В компанії повністю зупинено міжнародні робочі візити співробітників, а по Україні скасовано групові та суттєво обмежено індивідуальні відрядження (лише при критичній виробничій необхідності).

  • Моніторинг та оперативне реагування

Створено Комісію з надзвичайної ситуації з метою постійного моніторингу та оперативного реагування, оскільки прийняті заходи не є остаточними і будуть адаптовуватись відповідно до розвитку ситуації.

Разом з тим, Оператор ГТС України несе повну відповідальність за надійність і безпечність  транспортування газу магістральними газопроводами. Тож на якість послуг впроваджені на підприємстві запобіжні заходи проти коронавірусу жодним  чином не вплинуть.