Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
avaria-Lubny-10012021-10-00
UPD. Оператор ГТС України виконав перший етап ліквідації аварії на магістральному газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород». О 10:40 відновлено газопостачання в мережі Лубнигазу

10 січня 2021 року, м. Київ –  Оператор ГТС України здійснив схему-переключення подачі газу через ГРС «Куйбишево», щоб відновити газозабезпечення  майже 3000 абонентів, які залишилися без газу після аварії на трубопроводі поблизу міста Лубни у Полтавській області.

Співробітники компанії працювали на місці аварії всю ніч і вже о 07:30 ОГТСУ проінформував Лубнигаз  про готовність до відновлення газопостачання  мешканцям Лазірки, Новооржицького, Райозера, Тарасенкового, Вишневого, Яблуневого, Воронинців, Черевків, Хорошків, Нового, Загребельного, Тимків, Пилиповичів, Несено-Іржавця, Полуніївки.

«ОГТСУ бачить своїм основним завданням саме відновлення газопостачання і безпеку регіону», – прокоментував генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

Транзиту газу до ЄС  нічого не загрожує, потоки переключені через інші газогони і транспортування газу відбувається у штатному режимі.

Нагадаємо, що  внаслідок аварії, яка  сталася 9 січня 2021 року о 15:50, було зруйновано близько 30 метрів газової труби трубопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород». ОГТСУ локалізував возгорання за 16 хвилин. Наразі для ліквідації наслідків на місці аварії працюють тридцять ремонтних працівників компанії.

Деталі та причини аварійної ситуації встановлюються та будуть повідомлені пізніше.

UPD. Станом на 10:40 ОГТСУ організував альтернативну схему переключень на інші магістральні газопроводи і подав в мережі Лубнигазу газ для відновлення газопостачання в усіх населених пунктах Полтавської області, що були тимчасово відключені внаслідок аварії.