Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Україна-Словаччина
Повідомлення про ремонтні роботи на маршруті Словаччина-Україна

ТОВ «Оператор ГТС України» інформує замовників послуг транспортування про внесення змін до плану проведення ремонтних робіт. Зазначені зміни стосуються нових робіт по точці з’єднання Будінце, що приведуть до її повної зупинки з 11 серпня 2020 року. Розрахункова максимальна тривалість робіт – до 1 жовтня 2020 року. Зазначені роботи необхідні для безпечної експлуатації інфраструктури та підготовки до наступного зимового сезону. Щоб скоротити період переривання, зазначені роботи будуть поєднані з уже запланованими роботами на 2-6 вересня 2020 року (Вогневі роботи по підключенню спрямленої ділянки вузла підключення ПВВГ до МГ ДУД-ІІ). ТОВ «Оператор ГТС України» докладе всіх зусиль, щоб провести зазначені роботи максимально швидко і ефективно та мінімізувати час переривань.

В той же час, прагнучи надати користувачам мережі доступ до послуг у період активної закачування в підземні газові сховища України, ТОВ «Оператор ГТС України» повідомляє, що нами неодноразово пропонувалося оператору ГТС Словаччини – компанії Eustream – вирішити питання забезпечення безперебійного надання послуг шляхом: 1) об’єднання двох фізичних точок з’єднання Будінце та Ужгород / Вельки Капушани в одну віртуальну точку з’єднання; або 2) надання доступу у точці входу на міждержавному з’єднанні Вельки Капушани на аналогічних умовах розподіленої потужності у точці входу на міждержавному з’єднанні Будінце виключно на період проведення ремонтних робіт та в межах розподіленої потужності у точці входу на міждержавному з’єднанні Будінце без додаткових доплат з боку замовників послуг транспортування. Повідомляємо також, що зі свого боку ТОВ «Оператор ГТС України» звернулося до НКРЕКП за роз’ясненням щодо можливості виконання зазначених у минулому реченні заходів і очікує найближчим часом отримати позитивну відповідь.

Нагадаємо, з 1 травня 2020 року оператор ГТС України та оператор ГТС Угорщини об’єднали точки з’єднання «Берегово» та «Берегдароц» у єдину точку з’єднання «Берег», а з 1 липня 2020 року оператор ГТС України та оператор ГТС Польщі об’єднали точки з’єднання «Дроздовичі» та «Германовичі» у єдину віртуальну точку з’єднання «ВТЗ-Україна-Польща».