Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
NKREKP
ТОВ «Оператор ГТС України» подав заяву на отримання ліцензії з транспортування природного газу

12 листопада 2019 року, м. Київ – ТОВ «Оператор ГТС України» подав пакет документів до НКРЕКП на отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з транспортування природного газу. Компанія розраховує отримати її до кінця поточного року, адже з 1 січня Оператор ГТС  буде відокремлений від групи Нафтогаз (анбандлінг) та переданий в управління державної компанії ПАТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ), підпорядкованому Міністерству фінансів України. Це передбачено Постановою Кабінету Міністрів України №840 «Про відокремлення діяльності з транспортування природного газу та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи».

Передумовою для отримання ліцензії має стати успішне проходження компанією сертифікації як оператора газотранспортної системи національним Регулятором з подальшим підтвердженням з боку Секретаріату Енергетичного співтовариства. Подання на сертифікацію Товариством було зроблено 4 жовтня 2019 року до НКРЕКП та Секретаріату Енергетичного співтовариства з проханням про проведення ними процесу сертифікації паралельно, задля досягнення результату до 1 січня 2020 року. Наразі Товариство очікує попереднього висновку щодо сертифікації від НКРЕКП, а до кінця поточного року – фінального висновку українського і європейського регуляторів.

Нагадаємо, у вересні 2019 року ТОВ «Оператор ГТС України» розпочав кампанію з укладання з учасниками ринку газу на 2020 рік Договорів транспортування природного газу з відкладальною обставиною. Станом на сьогодні проводиться робота з 162 контрагентами: із них 105 вже підписали контракти і ще з 57 – контракти опрацьовуються.