Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20190603_120922_small
Радники з GRTgaz, Gasunie та Snam розпочали роботу над створенням незалежного Оператора ГТС України

03 червня 2019 року, м. Київ – АТ «Укртрансгаз» залучив експертів з провідних європейських газотранспортних компаній до розбудови роботи незалежного Оператора ГТС України. Своїх представників делегував Консорціум газових компаній ЄС, які підтримують процес анбандлінгу української ГТС та зацікавлені у подальшій участі в управлінні системою.

Досвід радників допоможе у розбудові управлінських процесів та технічних регламентів Оператора ГТС у відповідності до вимог ЄС та найкращих європейських практик. Експерти будуть брати активну участь у проекті відокремлення та допомагати у проходженні сертифікації нового оператора ГТС з боку НКРЕКП та Секретаріату Енергетичного Співтовариства до кінця поточного року.

Залучення цих фахівців є першим етапом співпраці між українським та європейськими операторами ГТС в рамках Угоди про створення спільної робочої групи, яку було підписано на початку квітня поточного року.

03 червня 2019 року представники компаній GRTgaz S.A. (Франція), Gasunie (Нідерланди) та Snam S.p.A. (Італія) розпочали роботу на посадах радників генерального директора філії «Оператор ГТС України» АТ «Укртрансгаз».

  • Yves Brulle (Ів Брюлле), представник GRTgaz – радник з питань розвитку мережі та інвестиційного планування. Раніше – старший аналітик зі стратегії GRTgaz (Франція).
  • Willem Coppoolse (Вільям Копулс) , представник Gasunie – радник з комерційної діяльності. Раніше – директор з розвитку бізнесу в регіоні Росія та Україна ENGIE Europe NECST
  • Vincenzo Mauro Cannizzo (Вінчензо Мауро Каніццо), представник Snam – радник з питань газовимірювань та метрології. Раніше – голова департаменту якості послуг Snam (Італія).
  • Andrea Rovelli (Андреа Ровеллі), представник Snam – радник з експлуатації мережі та питань охорони праці та екології. Раніше – керівник проекту з управління ризиками Snam (Італія).