Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Календар аукціонів

Аукціони розподілу потужності на річні/квартальні/місячні періоди

Аукціони проводяться з 08:00 UTC (10:00 за київським часом) до 17:00 UTC (19:00 за київським часом) для зимового часу або з 07:00 UTC (10:00 за київським часом) до 16:00 UTC (19:00 за київським часом) для літнього часу, крім аукціонів розподілу потужності на добу наперед та аукціонів розподілу потужності протягом доби.

Аукціони розподілу потужності на добу наперед

Раунд аукціону розподілу гарантованої потужності на добу наперед починається кожного дня о 15:30 UTC (17:30 за київським часом) для зимового часу або 14:30 UTC (17:30 за київським часом) для літнього часу, раунд аукціону розподілу переривистої потужності на добу наперед починається кожного дня о 16:30 UTC (18:30 за київським часом) для зимового часу або 15:30 UTC (18:30 за київським часом) для літнього часу  Подача, відкликання або зміна заявок для гарантованої потужності на добу наперед повинні здійснюватися з 15:30 UTC до 16:00 UTC (з 17:30 до 18:00 за київським часом) для зимового часу або з 14:30 UTC до 15:00 UTC (з 17:30 до 18:00 за київським часом) для літнього часу, для переривистої потужності на добу наперед повинні здійснюватися з 16:30 UTC до 17:00 UTC (з 18:30 до 19:00 за київським часом) для зимового часу або з 15:30 UTC до 16:00 UTC (з 18:30 до 19:00 за київським часом) для літнього часу.

Аукціони розподілу потужності протягом доби

Перший раунд аукціону розподілу потужності протягом доби починається через годину після оприлюднення підсумків останнього аукціону з розподілу потужності на добу наперед (включаючи переривчасту, якщо вона пропонувалася).

Перший раунд закривається о 01:30 UTC (03:30 за київським часом) для зимового часу або 00:30 UTC (03:30 за київським часом) для літнього часу до початку газової доби. Розподіл за успішними заявками набирає чинності з 05:00 UTC (07:00 за київським часом) для зимового часу або 4:00 UTC (07:00 за київським часом) для літнього часу у відповідну газову добу.

Останній раунд аукціону закривається о 00:30 UTC (02:30 за київським часом) для зимового часу або 23:30 UTC (02:30 за київським часом) для літнього часу відповідної газової доби. Кожен раунд аукціону відкривається на початку кожної години відповідної газової доби, при цьому тривалість кожного раунду аукціону складає 30 хвилин з моменту відкриття раунду. За умови, що заявки були прийняті, потужність повинна бути розподілена протягом 30 хвилин після закриття раунду.

Розподіл за заявками, за якими укладені угоди, набирає чинності з 05:00 UTC (07:00 за київським часом) для зимового часу або 4:00 UTC (07:00 за київським часом) для літнього часу у відповідну газову добу.

Шорт-хол (short-hual)

Шорт-хол це особлива послуга що  визначається як «потужності з обмеженнями» відповідно до вимог Кодексу газотранспортної системи, тому ці потужності не розподіляється на аукціонах, а тільки шляхом реномінації  в Інформацій платформі Оператора ГТС.

Календар аукціонів ENTSOG на 2020-2021– XLSX, 2021-2022 XLSX газові роки

Аукціони розподілу потужностей на міждержавних з’єднаннях проводяться у строки, визначені в календарі аукціонів Європейської мережі операторів газотранспортних систем (календар ENTSOG). Календар аукціонів розподілу потужностей на міждержавних з’єднаннях розміщується на веб-сайті оператора газотранспортної системи у триденний строк з дня публікації календаря ENTSOG Європейською мережею операторів газотранспортних систем.

Календар аукціонів розподілу потужності на міждержавних з’єднаннях на газовий рік 2021-2022 рр

Вид потужності Період замовлення потужності Гарантована потужність Переривчаста потужність
Потужність на річний період, газовий рік 2021-2022 Газовий рік 2021-2022 (01.10.2021 – 30.09.2022) 05.07.2021 о 10:00 за київським часом 19.07.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність на квартальні періоди,  I – IV квартал газового року 2021-2022 І квартал газового року 2021-2022 (01.10.2021 – 31.12.2021)
ІІ квартал газового року 2021-2022 (01.01.2022 – 31.03.2022)
ІІІ квартал газового року 2021-2022 (01.04.2022 – 30.06.2022)
IV квартал газового року 2021-2022 (01.07.2022 – 30.09.2022)
02.08.2021 о 10:00 за київським часом 06.09.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на квартальні періоди, ІI – IV квартали газового року 2021-2022 ІІ квартал газового року 2021-2022 (01.01.2022 – 31.03.2022)
ІІІ квартал газового року 2021-2022 (01.04.2022 – 30.06.2022)
IV квартал газового року 2021-2022 (01.07.2022 – 30.09.2022)
02.11.2021 о 10:00 за київським часом

 

06.12.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на квартальні періоди, ІІI – IV квартали газового року 2021-2022 ІІІ квартал газового року 2021-2022 (01.04.2022 – 30.06.2022)
IV квартал газового року 2021-2022 (01.07.2022 – 30.09.2022)
07.02.2022 о 10:00 за київським часом 07.03.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на квартальні періоди, IV квартал газового року 2021-2022 IV квартал газового року 2021-2022 (01.07.2022 – 30.09.2022) 02.05.2022 о 10:00 за київським часом 07.06.2022 о 10:00 за київським часом

 

Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Жовтень 2021 року 20.09.2021 о 10:00 за київським часом 28.09.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Листопад 2021 року 18.10.2021 о 10:00 за київським часом 26.10.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Грудень 2021 року 15.11.2021 о 10:00 за київським часом 23.11.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Січень 2022 року 20.12.2021 о 10:00 за київським часом 28.12.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Лютий 2022 року 17.01.2022 о 10:00 за київським часом 25.01.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Березень 2022 року 14.02.2022 о 10:00 за київським часом 22.02.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Квітень 2022 року 21.03.2022 о 10:00 за київським часом 29.03.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Травень 2022 року 18.04.2022 о 10:00 за київським часом 26.04.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Червень 2022 року 16.05.2022 о 10:00 за київським часом 24.05.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Липень 2022 року 20.06.2022 о 10:00 за київським часом 28.06.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Серпень 2022 року 18.07.2022 о 10:00 за київським часом 26.07.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2021-2022 Вересень 2022 року 15.08.2022 о 10:00 за київським часом 23.08.2022 о 10:00 за київським часом
Потужність  на добу на перед Щодобово Щодобово в газовій добі D-1 о 17:30 за київським часом Щодобово в газовій добі D-1 о 18:30 за київським часом
Потужність  протягом доби Щодобово 24 аукціони на газову добу Відсутні
Потужність  з обмеженням Відсутні Відсутні Відсутні

 

Календар аукціонів розподілу потужності на міждержавних з’єднаннях на газовий рік 2020-2021 років

Вид потужності Період замовлення потужності Гарантована потужність Переривчаста потужність
Потужність на річний період, газовий рік 2020-2021 Газовий рік 2020-2021 (01.10.2020 – 30.09.2021) 06.07.2020 о 10:00 за київським часом 20.07.2020 о 10:00 за київським часом
Потужність на квартальні періоди,  I – IV квартал газового року 2020-2021 І квартал газового року 2020-2021 (01.10.2020 – 31.12.2020)
ІІ квартал газового року 2020-2021 (01.01.2021 – 31.03.2021)
ІІІ квартал газового року 2020-2021 (01.04.2021 – 30.06.2021)
IV квартал газового року 2020-2021 (01.07.2021 – 30.09.2021)
03.08.2020 о 10:00 за київським часом 07.09.2020 о 10:00 за київським часом
Потужність  на квартальні періоди, ІI – IV квартали газового року 2020-2021 ІІ квартал газового року 2020-2021 (01.01.2021 – 31.03.2021)
ІІІ квартал газового року 2020-2021 (01.04.2021 – 30.06.2021)
IV квартал газового року 2020-2021 (01.07.2021 – 30.09.2021)
02.11.2020 о 10:00 за київським часом 07.12.2020 о 10:00 за київським часом
Потужність  на квартальні періоди, ІІI – IV квартали газового року 2020-2021 ІІІ квартал газового року 2020-2021 (01.04.2021 – 30.06.2021)
IV квартал газового року 2020-2021 (01.07.2021 – 30.09.2021)
01.02.2021 о 10:00 за київським часом 01.03.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на квартальні періоди, IV квартал газового року 2020-2021 IV квартал газового року 2020-2021 (01.07.2021 – 30.09.2021) 03.05.2021 о 10:00 за київським часом 07.06.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Жовтень 2020 року 21.09.2020 о 10:00 за київським часом 29.09.2020 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Листопад 2020 року 19.10.2020 о 10:00 за київським часом 27.10.2020 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Грудень 2020 року 16.11.2020 о 10:00 за київським часом 24.11.2020 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Січень 2021 року 21.12.2020 о 10:00 за київським часом 29.12.2020 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Лютий 2021 року 18.01.2021 о 10:00 за київським часом 26.01.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Березень 2021 року 15.02.2021 о 10:00 за київським часом 23.02.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Квітень 2021 року 15.03.2021 о 10:00 за київським часом 23.03.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Травень 2021 року 19.04.2021 о 10:00 за київським часом 27.04.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Червень 2021 року 17.05.2021 о 10:00 за київським часом 25.05.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Липень 2021 року 21.06.2021 о 10:00 за київським часом 29.06.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на місячні періоди газового року 2020-2021 Серпень 2021 року 19.07.2021 о 10:00 за київським часом 27.07.2021 о 10:00 за київським часом
Потужність  на добу на перед Щодобово Щодобово в газовій добі D-1 о 17:30 за київським часом Щодобово в газовій добі D-1 о 18:30 за київським часом
Потужність  протягом доби Щодобово 24 аукціони на газову добу Відсутні
Потужність  з обмеженням Відсутні Відсутні Відсутні