Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Посол України в Словацькій Республіці Юрій Мушка з Генеральним директором словацької енергетичної компанії «Eustream» Растіславом Нуковічом
Оператор ГТС України активно залучає дипломатів до захисту газових інтересів України

11 березня 2021 року, м Київ – Оператор ГТС України високо цінує розвиток відносин з міжнародними партнерами. Компанія спільно з представниками посольств України працює над посиленням співпраці з країнами-сусідами. Так, 10 березня відбулася зустріч посла України в Словацькій Республіці Юрія Мушки з Генеральним директором словацької енергетичної компанії «Eustream» Растіславом Нуковічом.

«Ми послідовно формуємо національну команду захисту газових інтересів України. Питання транспортування газу та збереження транзиту територією України є ключовим для безпекових та економічних інтересів України і ми вдячні дипломатам за фахову підтримку», – розповідає директорка з питань взаємодії з держорганами та міжнародними організаціями Ольга Бєлькова.

Для української сторони є вкрай важливою співпраця зі словацькими партнерами щодо віртуальної точки з’єднання, яка у разі запровадження забезпечить:

– безперебійність комерційної діяльності європейських та українських трейдерів навіть за умов проведення планових, аварійних/технічних або інфраструктурних робіт;

– гнучкість ведення бізнесу між ринками природного газу обох країн.

Ще один вагомий аргумент у запровадженні віртуальної точки міждержавного з’єднання – зменшення обсягів використання паливного газу, необхідного для роботи компресорних станцій під час фізичного транспортування природного газу. Відповідно це призведе до зменшення викидів СО2 в атмосферу. Тобто сприятиме досягненню стратегічної цілі ЄС – нульових викидів вуглецю в атмосферу.

ОГТСУ дякує дипломатичному корпусу України, зокрема послу України в Словацькій Республіці Юрію Мушці, за укріплення партнерських відносин української газотранспортної системи із західними колегами.