Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Богородчанське ЛВУМГ (5)
ОГТСУ підвищує ефективність за рахунок оновлення та удосконалення архітектури АСКОЕ

Оператор ГТС України продовжує програму планомірного підвищення ефективності своїх виробничих та бізнес-процесів. Черговим етапом стало оновлення та удосконалення архітектури Автоматизованої системи комерційного обліку електричної енергії (АСКОЕ). Завдяки цьому фахівці ОГТСУ отримали централізоване більш зручне та гнучке рішення збору та контролю використання електричної енергії.

Автоматизована система комерційного обліку електричної енергії (АСКОЕ) — сукупність об’єднаних в єдину функціональну метрологічно-атестовану систему локального устаткування збору і обробки даних засобів (засобу) обліку, каналів передачі інформації та пристроїв приймання, обробки, відображення та реєстрації інформації.

Проект реалізований фахівцями служб енерговодопостачання спільно з управлінням автоматизації та зв’язку й управлінням інформаційних технологій ОГТСУ. В рамках проекту більш ніж 430 пристроїв комерційного обліку електроенергії, розташованих на об’єктах компанії підключено до центрального серверу з використанням каналів корпоративної мережі у відповідності до всіх вимог інформаційної безпеки.

«Після впровадження дворівневої моделі та централізації сервісу ми отримали можливість оперативно отримувати дані та проводити постійний моніторинг споживання електричної енергії на виробничих об’єктах, що підвищує ефективність планування фінансово-господарської діяльності ОГТСУ в частині споживання електричної енергії та подальшої підготовки відповідних звітів. Від нашої ефективної діяльності залежить надійність газопостачання України і наших європейських партнерів. Постійний контроль за споживанням електричної енергії забезпечує ефективну та надійну роботу з енергопостачальними компаніями та створює для нас репутацію надійного партнера і споживача електричної енергії. При цьому в будь-який момент ми можемо додавати або видаляти вузли опитування, щоб задовольнити всі наші майбутні потреби», – розповів заступник начальника управління-начальник відділу енергетики Олег Горбунов.