Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
26_08 Eco Zvit
ОГТСУ запроваджує європейські підходи до збереження природних ресурсів та поводження з відходами

ОГТСУ імплементує найкращі європейські підходи до збереження природних ресурсів та поводження з відходами і впроваджує принципи «Циркулярної економіки» у своїй роботі. Мета – забезпечити сталий розвиток та мінімізувати вплив на довкілля під час надання послуг з транспортування природного газу.

Оператор ГТС України забезпечує належний рівень експлуатації і надійності об’єктів газотранспортної системи та постійно підвищує ефективність використання паливно-енергетичних ресурсів. Завдяки активним заходам з економії цих ресурсів, за шість місяців  поточного року  компанія заощадила більше 38 млн м3 природного газу та 1,8  млн кВт·год електроенергії.

Мобільні лабораторії з виявлення та усунення витоків природного газу з обладнання ГТС за І півріччя цього року обстежили 70 тисяч потенційних джерел витоків. Завдяки ефективній роботі бригад, витікання газу з обладнання ГТС зменшилося на 21% у порівнянні з І півріччям 2020 року.

Як відповідальна компанія, у своїй роботі Оператор ГТС також керується принципом раціонального використання природних ресурсів. Наприклад, за 1 півріччя 2021 року структурні підрозділи ОГТСУ використали води майже на 5% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. Це свідчить про успішну роботу в напрямку управління водними ресурсами, їх дбайливого застосування, впровадження повторного використання води та скорочення водоспоживання. Крім того, ОГТСУ постійно здійснює інвентаризацію стаціонарних джерел викидів та контролює їх показники.

«Українська ГТС модернізується та стає більш екологічною. Ми шукаємо оптимальні рішення, аби скоротити витрати ресурсів та мінімізувати вплив на довкілля  під час надання послуг з транспортування газу. Це наш пріоритет на сьогодні», – розповів Павло Станчак, заступник генерального директора з розвитку та трансформації ОГТСУ.