Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20230928 (site)
40 іноземних трейдерів транспортують газ для зберігання в Україні

У квітні-вересні 2023 року 40 компаній-нерезидентів активно користуються послугою shorthaul Оператора ГТС України та транспортують газ для зберігання в Україні. До групи цих клієнтів входять найбільші європейські трейдери.

За цей сезон ОГТСУ уклав 25 нових договорів на надання транспортних послуг для нерезидентів, а їх загальна кількість перевищує 130 іноземних клієнтів.

«Надійність та відповідальність, які демонструють Оператор ГТС та Оператор газосховищ у наданні послуг транспортування і зберігання природного газу, високо оцінені європейськими замовниками. Ситуація на європейському ринку газу створює потребу в додаткових можливостях для зберігання. І цю потребу може і має закривати Україна, яка надає міжнародним партнерам вигідні послуги за дуже конкурентоспроможними цінами», – підкреслив генеральний директор Оператора ГТС України Дмитро Липпа.

Нагадаємо, у серпні 2023 році ОГТСУ провів стрес-тестування газової інфраструктури України, спільно з оператором ПСГ Укртрансгазом, Проектом енергетичної безпеки (ESP) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Секретаріатом Енергетичного Співтовариства (СЕС), генеральним директоратом Європейської комісії “Joint Research Center” (у якості спостерігача), Міністерством енергетики України, Групою Нафтогаз, а також Simone Research Group.

Стрес-тести підтвердили високу надійність української газової інфраструктури в умовах війни, зокрема — для зберігання та транспортування газу українських та іноземних замовників послуг.