Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
EC2B2387
Балансування ГТС: замовники мають самостійно врегульовувати своє портфоліо, зокрема через біржу

Оператор ГТС України закликає замовників послуг транспортування природного газу відповідно до Кодексу ГТС самостійно врегульовувати свої портфоліо та активніше використовувати всі наявні для цього інструменти, зокрема біржовий ринок.

Згідно з Кодексом ГТС, ОГТСУ надає послуги з транспортування газу та забезпечує балансування газотранспортної системи, тобто підтримує необхідний рівень тиску в ГТС шляхом врівноваження обсягів газу, які подані до ГТС і які відібрані з ГТС протягом доби замовниками послуг транспортування природного газу.

Щоб спонукати трейдерів до самостійного балансування своїх портфоліо, що передбачено законодавством, було впроваджено добове балансування. Завдяки цьому з’явилася можливість фіксувати обсяги входу і виходу газу в/з ГТС у розрізі доби та формувати портфоліо кожного замовника послуг транспортування з деталізацією за його кінцевими споживачами. Крім того, Оператор ГТС може бачити статус небалансів замовників послуг транспортування газу, контролювати достатній рівень фінансового забезпечення.

Варто зазначити, що попри поширену думку щодо прибутків Оператора ГТС від балансування ГТС, за підсумками 2020 року забезпечення балансуючих дій є суттєвою статтею втрат Оператора ГТС.

У фінансовому звіті Оператора ГТС за 2020 рік зазначено, що чистий дохід від балансування ГТС складає 4,1 млрд грн. Проте задля об’єктивності варто враховувати й інший фінансовий показник – витрати, пов’язані з балансуванням ГТС, які за 2020 рік склали 6,6 млрд грн (собівартість придбаного природного газу для балансування ГТС та витати на створення резервів під кредитні збитки за дебіторською заборгованістю). Тобто витрати Оператора ГТС при балансуванні ГТС перевищили доходи на суму близько 2,5 млрд грн.

Щодо 2021 року, то перші місяці продемонстрували негативні результати. Оператор ГТС у 2020 році здійснив закупівлю природного газу для власних виробничо-технологічних потреб за вигідною ціною. Але в лютому-березні 2021 року оператори ГРМ (обл-, міськгази) відібрали з ГТС більше 1 млрд кубометрів газу. Цих обсягів Оператору ГТС для власних ВТВ вистачило б на два роки. Сума, яку облгази мають сплатити Оператору ГТС складає майже 10 млрд грн. На сьогодні ціни природного газу на ринку є вищими і відповідно Оператор ГТС буде змушений купляти газ для власних потреб за високою ціною і понесе додаткові витрати, які негативно вплинуть на фінансовий результат 2021 року. Крім того, зазначена вище заборгованість, яку мають сплатити облгази, істотно збільшила резерв сумнівних боргів.

«Оператор ГТС – не продавець газу, наше завдання – тримати тиск в системі. Тому наш газ має бути дорогим, щоб трейдери мали стимул самостійно врегульовувати свої небаланси – купувати газ у інших трейдерів, на біржі тощо, як це передбачено вимогами Закону України «Про ринок природного газу, – зазначив генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон. – Згідно з Кодексом ГТС, Оператор ГТС не повинен заробляти на балансуванні. І щоб такого не траплялося у цивілізованих країнах діє принцип нейтральності. Це означає, що, якщо за результатами певного періоду Оператор ГТС щось заробив на балансуванні, то він має повернути ці кошти ринку. Але якщо зазнав збитків, то всі учасники ринку мають йому компенсувати ці втрати. Бо в тарифі Оператора ГТС не передбачені кошти для покриття витрат на балансуючі дії».

На думку керівника Оператора ГТС, щоб зробити ринок газу в Україні більш прозорим, потрібно продовжити імплементацію європейського енергетичного законодавства: впровадити механізм нейтральності балансування; зобов’язати операторів ГРМ здійснювати закупівлі газу для ВТВ у прозорий спосіб – на ProZorro або на біржі; створити ліквідну організовану торгівлю газом на біржі для отримання індикативу ринкової ціни на газ.

Зокрема, покупці природного газу мають змогу закуповувати газ на конкурентних умовах для власної господарської діяльності, у тому числі для виробничо-технологічних потреб, на біржі. Таку можливість надає закон «Про внесення змін до статті 3 закону “Про публічні закупівлі” щодо закупівлі природного газу». Йдеться про торгівлю короткостроковими стандартизованими продуктами на внутрішньодобовому ринку та «ринку на добу наперед» для короткострокової торгівлі та збалансування свого портфоліо.

На сьогодні замовникам послуги транспортування газу для ефективного балансування своїх портфоліо доступні щонайменше п’ять інструментів:

  • закачування/відбір в/з ПСГ;
  • ринок двосторонніх договорів;
  • біржовий ринок;
  • балансуюча група;
  • алокаційна угода.

Застосування зазначених механізмів сприятиме розвитку стабільного, ліквідного, прозорого ринку газу в Україні на взаємовигідних умовах для всіх учасників.