Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
WhatsApp Image 2021-04-29 at 09.50.15
Безпека праці: Оператор ГТС України посилює взаємодію з Держпраці

28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в ОГТСУ пройшла робоча зустріч з керівництвом  Державної служби України з питань праці. Метою заходу стало посилення взаємодії та обмін досвідом між державним контролером у галузі охорони праці та ключової компанією газотранспортної системи України.

З боку Держпраці у зустрічі взяли участь т.в.о. Голови Держпраці Віталій Сажієнко, заступник Голови Ігор Дегнера та заступник директора департаменту нагляду у промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Олександр Ігнатов. ОГТСУ представляли генеральний директор Сергій Макогон та інші керівники компанії, голова Первинної профспілкової організації ОГТСУ Олександр Ячкуринський, а також посадові особи регіональних підрозділів ЛВУМГ та ОРУ.

На зустрічі обговорили питання налагодження спільної роботи у сфері безпеки та здоров’я працівників. Зокрема, домовилися проводити взаємні фахові консультації, взаємодіяти з експертним середовищем з безпеки та гігієни праці, в тому числі і з міжнародним.

Один з важливих моментів зустрічі – спільна протидія COVID-19. Світова пандемія коронавірусу й далі продовжує впливати на виробничі процеси. З перших днів фіксації пандемії на території України ОГТСУ розпочав активне впровадження превентивних заходів, зокрема, у сфері праці. Компанія реорганізувала роботу, і понад двох тисяч співробітників перейшли у дистанційний режим роботи з власних домівок. У той же час великий колектив у структурних підрозділах ОГТСУ продовжує працювати на виробничих об’єктах для надійного транспортування газу споживачам України і партнерам за кордоном.

«Для нас важливо, щоб у роботодавця та працівників було сприйняття наших інспекторів як радників Держпраці у вирішенні актуальних для них питань. Ми бачимо це розуміння в ОГТСУ і підтримуємо планомірну роботу фахівців компанії з підвищення рівня охорони праці. Зараз, у період пандемії, особливо важливо поєднати наші зусилля щодо забезпечення безпечних умов – використовувати найкращі світові практики та розвивати компетенції з безпеки та гігієни праці, що враховують нові реалії», – підкреслив Віталій Сажієнко, т.в.о. Голови Держпраці.

«ОГСТУ – це підприємство критичної інфраструктури, яке повинне завжди безпечно і надійно працювати. Компанія та її керівництво притримуються ключового принципу: гідна робота — це, насамперед, безпечна праця. Минулого року ОГТСУ інвестував у забезпечення співробітників ЗІЗ більше 11 млн грн та близько 21 млн грн у заходи з забезпечення пожежної безпеки та цивільного захисту. З початком COVID-19 до традиційних заходів з охорони праці приєдналися і комплексні протиепідемічні заходи. Життя та здоров’я людей залишається найбільшою цінністю для ОГСТУ, робота у межах попередження розповсюдженню пандемії визначена пріоритетом і триватиме до її повного завершення, – зазначив Сергій Макогон, генеральний директор ОГТСУ. – Для нас важлива підтримка, рекомендації та досвід фахівців Держпраці. Тому ми знаходимося в постійному діалозі і продуктивно взаємодіємо – завжди прислухаємося до професійних порад і рекомендацій. Безпека – наш пріоритет: безпека наших співробітників і безпека української ГТС».