Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20240228 International Cooperation (site)
Делегація ОГТСУ зустрілася з представниками Єврокомісії

Делегація ОГТСУ на чолі з директором з питань трансформації та операційної ефективності Владиславом Медведєвим та представники Міністерства енергетики провели робочу зустріч з Маркусом Ліппольдом, керівником групи з питань енергетики відділу розширення Європейського Союзу (DG NEAR).

Серед питань, які обговорювалися, були поточна ситуація в українській газовій галузі, участь Оператора ГТС України в Трансбалканському коридорі, розвиток ринку біометану та водню. Особлива увага буда приділена газовій безпеці Європейського Союзу і ролі України в її забезпеченні.

«Ми вдячні представникам Єврокомісії і пану Маркусу Ліппольду за конструктивну взаємодію і готовність підтримувати ініціативи ОГТСУ на різноманітних європейських майданчиках. Зі свого боку ми робимо все належне, аби бути надійним і ефективним партнером для європейського співтовариства в питанні транспортування природного газу. Ми стабільно пройшли другу зиму під час повномасштабної війни, виконавши всі зобов’язання перед закордонними замовниками», – підкреслив директор з питань трансформації та оперативної ефективності Оператора ГТС України Владислав Медведєв.

Українська сторона наголосила на важливості визнання імпортованого біометану та палива на основі біометану в базі даних ЄС (Union database (UDB).

Нагадаємо, за ініціативи Міненерго Оператор ГТС України та компанія Групи Нафтогаз – АТ «Укртрансгаз» – ведуть підготовку до проведення стрес-тесту 2024 року. Мета – підтвердження достатньої потужності і надійності ГТС і ПСГ в умовах обстрілів та припинення транзиту російського газу. Стрес-тест газової інфраструктури 2024 року буде змодельовано та здійснено робочою групою у складі та за сприяння USAID – Проєкту енергетичної безпеки, Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Генерального директорату «Joint Research Centre» Європейської комісії, міжнародних технічних експертів та відповідно ОГТСУ, НАК «Нафтогаз України» та Укртрансгазу.