Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
IMG_5085 (preview)
Дмитро Липпа: Системна підтримка USAID допомагає зміцнити стійкість функціонування ГТС

Генеральний директор Оператор ГТС України Дмитро Липпа та керівник USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ) Майк Трейнор оглянули один із об’єктів ОГТСУ, що забезпечує безперебійну роботу газотранспортної системи. Візит відбувся в рамках обговорення проміжних підсумків реалізації спільних проектів ОГТСУ та USAID, спрямованих на посилення енергетичної безпеки України.

USAID через ПЕБ протягом багатьох років надає технічну підтримку Оператору ГТС України, спрямовану на підвищення ефективності роботи української газотранспортної системи.

«USAID стоїть пліч-о-пліч з Україною та продовжує надавати технічну допомогу ключовим компаніям енергетичного сектору, своєчасно реагуючи на оперативні потреби. Проєкт енергетичної безпеки має велике і постійно розширюване портфоліо заходів з підтримки ОГТСУ, включаючи екстрену допомогу, фінансові, комерційні, екологічні та технічні проекти», сказав Майк Трейнор.

Представники USAID відзначили високий професіоналізм фахівців Товариства, оперативність та якість проведених робіт по забезпеченню сталої роботи газотранспортної системи. Спільно з міжнародними партнерами та за участі Міністерства енергетики України, ОГТСУ працює над розширенням можливостей для подальшого масштабування та імплементації одного з енергетичних проектів.

Також, від початку повномасштабного вторгнення, Агентство США з міжнародного розвитку забезпечило закупівлю критичного обладнання для потреб газотранспортної системи України: генераторів, мобільного дата-центру, серверів і засобів індивідуального захисту для співробітників Оператора.

«Ми дякуємо нашим партнерам за співпрацю, як у стратегічних проектах, так і за оперативну реакцію на наші потреби. Системна підтримка USAID допомагає зміцнити стійкість функціонування ГТС. Впевнені, що успішне завершення наших спільних проектів посилить стійкість України перед загрозами і викликами військового часу», — сказав Дмитро Липпа.