Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20221117 rusnya rujnue UA (site)
Газовики ОГТСУ відновлюють водопостачання в Миколаєві

На прохання Миколаївської обласної військової адміністрації фахівці Миколаївського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів (ЛВУМГ) доєднались до ремонтних робіт на водоводі “Дніпро-Миколаїв”, щоб відновити водопостачання місту.

Мешканці Миколаєва вже сім місяців без централізованого постачання питної води через пошкодження водоводу “Дніпро-Миколаїв” внаслідок російських обстрілів у квітні 2022 року.

Працівники Миколаївського ЛВУМГ вже допомагали відновлювати постачання технічної води місту у травні. Тоді основне місце пошкодження було на тимчасово окупованій території і, на той момент, відновити постачання питної води було неможливо.

Тепер, завдяки звільненню значної території Миколаївської області, відновлення водоводу ведеться на трьох локаціях: на двох роботи здійснюють фахівці комунальних підприємств міста, на третій — спеціалісти Оператора ГТС України. Адже фахівці ОГТСУ мають значну експертизу в роботі з трубами великого діаметру.

Наразі пошкоджену ділянку водоводу демонтували, попереду — заміна та зварювання труб. Очікується, що роботи вдасться завершити в стислі терміни.

“Наше першочергове завдання — якнайшвидше відновити транспортування газу, ремонтні бригади компанії вже працюють у звільнених районах. Але чиста питна вода — це теж про нормальні умови життя. І хай це не зовсім профільна для нас робота, як для газовиків, ми раді допомогти своєму місту. Бо кожен боронить країну на своєму фронті, роботи багато і вистачить всім. Дякуємо ЗСУ за можливість працювати на вільній землі Миколаївщини!” — сказав керівник Миколаївського ЛВУМГ Євген Литвинюк.

Нагадаємо, завдяки контрнаступу Збройних Сил України на півдні вдалось звільнити території Миколаївської та Херсонської областей. В результаті, бригади Миколаївського та Запорізького ЛВУМГ вже діагностують стан об’єктів газотранспортної системи, щоб спланувати та провести необхідні ремонти для відновлення транспортування газу споживачам.