Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
фото день газовика
Героїчні зусилля працівників ОГТСУ в умовах бойових дій відзначені державними нагородами

Сьогодні нас привітали з професійним святом – Днем працівників нафтогазової промисловості. Друзі Оператора ГТС України з Міністерства енергетики, НКРЕКП, а також народні депутати говорили багато теплих слів про нашу роботу.

Міністр енергетики Герман Галущенко подякував газовикам за щоденну кропітку працю на енергетичному фронті країни в умовах повномасштабної війни проти росії : “Сьогодні перша лінія фронту – це наші ЗСУ. А українські енергетики підставляють надійне плече Збройним силам, виконуючи свою важливу роботу на енергетичному фронті і створюючи передумови для найскорішої перемоги у цій війні”

“Останні півроку показали нам всю складність роботи працівників ГТС, коли через військові дії не стало газу, коли руйнувалися критично важливі для транспортування газу об’єкти. Ми зрозуміли, наскільки важливо, аби якісно, професійно, хоробро і героїчно працювали усі служби ОГТСУ. Я дякую за вашу роботу. Після перемоги потрібно буде відновлювати мережі, відбудовувати інфраструктуру. Ви дуже потрібні країні!”, –  додав у привітанні Андрій Герус, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

“Ваша компанія має бездоганну репутацію надійного транзитера газу як в Україні, так і в Європі. За будь-яких умов ми постачаєте життєво необхідний ресурс споживачам. Наша вам шана!”, – сказав Сергій Нагорняк, народний депутат України.

“Від вашої злагодженої роботи, своєчасний та професійних рішень залежить, чи будуть наповнені газові сховища під час опалювального сезону, чи буде країна забезпечена в повному обсязі газом. Не менш важливою у вашій роботі є міжнародна та екологічна складові. Ви не забуваєте про плани з декарбонізації, скорочення викидів. В цей дуже непростий час технічні рішення, які ви пропонуєте, просто вражають. Я дуже ціную професіоналізм вашого колективу”, – зазначив Костянтин Ущаповський, голова НКРЕКП.

Ми вдячні за високу оцінку нашої роботи, пишаємося тим, що працюємо для України, для незалежності, для майбутнього. Найголовніше зараз – разом тримати енергетичний фронт і допомагати ЗСУ.

За останні півроку кожен з нас проявив себе, як відповідальний, врівноважений, надійний боєць гуманітарного фронту, а 42 співробітника ОГТСУ отримали почесні відзнаки Міністерства енергетики за особисту мужність, героїчні вчинки та самовідданні дії під час виконання своїх професійних обов’язків.

Це працівники Миколаївського, Сумського, Харківського, Боярського, Краматорського та Запорізького лінійно-виробничих управлінь магістральних газопроводів (ЛВУМГ). Серед них – дві жінки. Диспетчер з транспортування газу Миколаївського ЛВУМГ Уляна Ярош та Світлана Ширяєва, інженер з електрохімiчного захиcту Сумського ЛВУМГ.

Уляна Ярош неодноразово попадала під обстріли ворожих ракет, перебуваючи на робочому місці, проте не покидала диспетчерську. Вона своєчасно проводила регулювання режимів по магістральному газопроводу «Мар’ївка-Херсон», забезпечуючи надійне газопостачання регіону. Світлана Ширяєва в непростих умовах під час бойових дій на Сумщині працювала без вихідних. Вона з тих, хто активно організовував евакуацію сімей співробітників Сумського ЛВУМГ, а в умовах повної облоги міста займалася постачанням життєво необхідних ліків та продуктів харчування тим, хто цього потребував найбільше.

А інша наша колега, операторка газорозподільчої станції Миколаївського ЛВУМГ Алла Жуковська указом Президента України була нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Під постійними обстрілами, з ризиком для життя, через пошкодження на ГТС вона за допомогою диспетчерів самотужки проводила зупинку ГРС с. Горохівка, щоб локалізувати аварію і не допустити небезпеки для людей. Без електрики та належних умов Алла Жуковська залишалась у сховищі при станції, щоб бути на зв`язку й надалі виконувати професійні обов’язки.

“Дякую пану міністру, керівництву, що ви не забуваєте про простих співробітників. Прошу вас, пане міністре, не забувати про нас і підтримувати ГТС. Ми одні такі у всій Україні. Прошу, наближайте нам мир, а ми продовжимо з усіх сил допомагати – весь колектив Оператора ГТС. Не дивлячись на ракети та обстріли. Щоб у країні був газ, було тепло. Ми все зможемо”, – сказала під час відео-зв’язку Алла Жуковська.

“Наша місія лишається незмінною – безперебійне постачання газу в кожну українську оселю. Виклики надскладні: безпека наших співробітників та активів, можлива зупинка транзиту, шантаж росії. Та впевнений, що ми впораємося. На сьогодні наше спільне завдання – пройти зиму. ГТС – вже готова, допомагаємо підготуватись бійцям. Робітники, які працюють під обстрілами – наші герої. Кожен, хто попри ризики дбає про постачання газу українцям у цей складний для країни період – наші герої”, – зазначив Сергій Макогон, генеральний директор ОГТСУ.

Наші співробітники прифронтових регіонів прийняли на себе перший підступний удар від росії під час широкомасштабного вторгнення. В надзвичайних умовах, коли зриваються бомби, падають ракети, гинуть люди, руйнуються навколо будівлі,  евакуюються мешканці міст та селищ, наші герої залишалися на робочих місцях. Аби лагодити пошкоджені газопроводи, тримати зв’язок з колегами на віддалених об’єктах, перемикати систему, зберігати газопостачання. Ці люди змогли вистояти, серед небезпеки, розгубленості, розпачу та суцільної невідомості.

Вони змогли втримати нашу ГТС, бо їх самих тримала віра в наших воїнів, віра в Україну.