Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
5
Харківське ЛВУМГ в умовах бойових дій готується до зими

Попри бойові дії та постійні обстріли, співробітники Харківського ЛВУМГ готують газову інфраструктуру прикордонного регіону до опалювального сезону та оперативно усувають пошкодження, що завдали окупанти. В межах робочої поїздки з колективом ЛВУМГ, який вже п’ять місяців захищає енергетичну безпеку області, зустрівся генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

Співробітники ЛВУМГ вже виконали вогневі роботи на всіх доступних ділянках. В результаті ліквідовані пошкодження обох ліній важливого для регіону та України магістрального газогону, відремонтована лінія до прилеглого до Харкова населеного пункту. Окрім того, ЛВУМГ відновлює газорозподільну станцію, яка була знищена у березні ракетним обстрілом росіян. Наразі запущено в роботу один вихід із ГРС, тривають роботи з підключення станції до «харківського кільця».

На зустрічі з колективом Сергій Макогон обговорив з колегами поточний стан роботи ГТС і ключових об’єктів. Обговорили загальні технічні питання, особливості та питання проведення ремонтних робіт, подальші кроки та плани, оглянули промислові об’єкти, що були зруйновані обстрілами, але наразі відновлюють свою роботу.

Також гендиректор ОГТСУ вручив відзнаки Ради національної безпеки та оборони України співробітникам Харківського ЛВУМГ — за внесок у національну безпеку і оборону країни, високий професіоналізм та самовіддану, мужню працю.

«Співробітники ОГТСУ у найнебезпечніших умовах продовжують виконувати свій професійний обов’язок задля енергетичної безпеки країни, для того, щоб мільйони українців мали газ в оселях, працювали підприємства критичної інфраструктури. Я щиро вдячний усім колегам за працю, мужність, професіоналізм у цей воєнний час. За ці місяці Харківське ЛВУМГ неодноразово демонструвало надзвичайну стійкість та мужність, виконуючи завдання високої складності в ризикованих умовах. Пишаюсь колегами і впевнений, що разом ми впораємося з усіма викликами та випробуваннями», – зазначив Сергій Макогон.