Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
WhatsApp Image 2022-08-19 at 14.44.44
Іноземні трейдери транспортують газ до України попри війну

Іноземні замовники продовжують транспортувати природний газ до України попри воєнні виклики. За січень-лютий 2024 року до України надійшло понад 60 млн куб. м газу, здебільшого в режимі short-haul. Також за інформацією аукціонних платформ, потужності операторів ГТС сусідніх держав далі активно бронюються трейдерами для транспортування газу до України.

Генеральний директор Оператора ГТС України Дмитро Липпа зазначив, що ранній старт транспортування іноземного газу до України є позитивною оцінкою діяльності компанії.

«Позитивні висновки минулорічного стрес-тесту ГТС та ПСГ, ініційованого Міністерством енергетики України, ми підтвердили стабільною і надійною роботою під час цієї зими. Оператор ГТС України довів європейським трейдерам, що є прогнозованим і надійним партнером, який чітко і оперативно виконує свої зобов’язання, роблячи важливий внесок в енергетичну безпеку Європи», – додав Дмитро Липпа.

За ініціативи Міненерго наразі триває черговий стрес-тест газової інфраструктури України. Його мета – підтвердити стабільну роботу ПСГ та ГТС в умовах потенційних обстрілів, а також зупинки транзиту російського газу.

Нагадаємо, у 2023 році ОГТСУ та Укртрансгаз, за ініціативи Міністерства енергетики , провели стрес-тест ПСГ і ГТС. В результаті, за підсумками сезону 2023/24 до України надійшло в режимах «митний склад» і short-haul понад 3 млрд куб. м газу з європейського напрямку.