Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
для публікації1+
Керівники ОГТСУ та Міненерго обговорили перспективи розвитку ГТС

Генеральний директор Оператора ГТС України Дмитро Липпа та заступник Міністра енергетики України Микола Колісник провели робочу зустріч на інфраструктурному об`єкті у Київській області, який має важливе значення для транспортування газу мільйонам споживачів та промисловості.

Під час зустрічі Дмитро Липпа серед важливих завдань для компанії назвав продовження модернізації газотранспортної системи, використання можливостей ГТС для зміцнення енергобезпеки країни та підготовку до наступного опалювального сезону. Окрему увагу керівник приділив питанню безпеки працівників.

«Завершується дуже складний для країни опалювальний сезон. І наше завдання вже зараз почати підготовку інфраструктури до нового ОЗП. Крім того, ми продовжимо проєкти модернізації, а також роботу з підвищення ефективності всіх процесів. Зокрема, задля ефективного використання магістральних газопроводів в майбутньому, важливо запровадити особливий режим експлуатації критичної інфраструктури», – підкреслив Дмитро Липпа.

Серед важливих напрямків розвитку, що обговорювалися під час робочої зустрічі, – перспектива будівництва об’єктів маневрової генерації електроенергії на майданчиках ОГТСУ.

«Оператор ГТС України в цей складний для держави час залишається надійним транспортером газу та важливим елементом української енергосистеми. Працівники компанії показали себе справжніми героями, які не лише втримали об`єкти в робочому стані, а й проявили високий професіоналізм та мужність в питанні безпеки газопостачання», – зазначив Микола Колісник.