Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
IMG-20191122-WA0007
НКРЕКП схвалила попереднє рішення про сертифікацію ТОВ «Оператор ГТС України»

22 листопада 2019 року, м. Київ – ТОВ «Оператор ГТС України» отримав схвальне попереднє рішення НКРЕКП про сертифікацію Товариства як оператора ГТС. Копія такого рішення наразі буде відправлена разом з іншою інформацією по запиту на сертифікацію в Секретаріат Енергетичного співтовариства.

Таким чином, після отримання позитивного висновку Секретаріату Енергетичного співтовариства НКРЕКП зможе прийняти остаточне рішення, яке дасть можливість ТОВ «Оператор ГТС України» почати роботу в статусі юридично відокремленого оператора ГТС з 01.01.2020 року.

Товариство дякує Регулятору за конструктивний і професійний підхід до вирішення проблем ринку та оперативне реагування на необхідність прийняття ключових  рішень  для забезпечення роботи нового оператора ГТС України.

Нагадаємо, ТОВ «Оператор ГТС України» розраховує отримати сертифікацію як оператора газотранспортної системи до кінця поточного року, адже з 1 січня оператор ГТС  буде відокремлений від групи Нафтогаз (анбандлінг) та переданий в управління державної компанії ПАТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ), підпорядкованому Міністерству фінансів України. Такий план дій передбачений Постановою Кабінету Міністрів України №840 «Про відокремлення діяльності з транспортування природного газу та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи».