Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
684199
НКРЕКП затвердив нову програму відповідності Оператора ГТС України

НКРЕКП затвердив нову програму відповідності Оператора ГТС України з урахуванням змін структури компанії та можливості виробляти електроенергію.

ОГТСУ, як сертифікований незалежний оператор ГТС, має програму відповідності. Програма передбачає комплекс антидискримінаційних заходів з боку оператора і моніторинг виконання цих заходів. Наша перша програма відповідності була затверджена ще у 2020-му році, відповідно до європейських вимог сертифікації операторів.

Однак, у 2023 році відбулось кілька важливих подій для Оператора ГТС України. Зокрема, Верховна Рада України оптимізувала структуру власності Товариства та, у зв’язку з військовою агресією російської федерації і завдання ударів по об’єктам критичної інфраструктури, енергетичного комплексу держави, надала можливість здійснювати діяльність з виробництва електричної енергії, щоб значно знизити ризики порушення безпеки її постачання.

Ці зміни і є підставою оновлення програми відповідності. Адже Оператор ГТС повинен дотримуватись вимог про відокремлення і незалежність з урахуванням нових умов та змін законодавства.