Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Foto GTBI 2
ОГТСУ доєднався до європейської бенчмарк-ініціативи з питань транспортування газу

Оператор газотранспортної системи України став чотирнадцятим учасником європейської бенчмарк-ініціативи з питань транспортування газу – The Gas Transmission Benchmarking Initiative, GTBI. Це стало можливим завдяки координації Міністерства енергетики України і підтримці USAID Проєкту енергетичної безпеки.

Участь у європейській бенчмарк-ініціативі з питань транспортування газу дозволить Оператору ГТС України переймати найкращі технологічні та управлінські практики європейських партнерів, обмінюватись досвідом і порівнювати ефективність своєї операційної діяльності з європейськими операторами ГТС. Це дозволить ОГТСУ підвищити власні показники діяльності.

«Ми плануємо активно впроваджувати провідні європейські практики щодо ефективного управління газотранспортною системою на користь наших замовників, споживачів та держави. Участь у цій Ініціативі дозволить Товариству отримувати інформацію про сучасні підходи та технології, які вже використовуються європейськими операторами, адаптувати практичний підхід до транспортування інших видів відновлюваного палива, зокрема, біометану. Дякую USAID Проєкт енергетичної безпеки за цю можливість», – прокоментував генеральний директор Оператора ГТС України Дмитро Липпа.

Оператор ГТС України на майданчику форуму також провів серію індивідуальних зустрічей з компаніями-учасниками GTBI, до складу якої входять оператори газотранспортних систем Італії, Греції, Нідерландів, Великобританії, Франції, Ірландії, Іспанії, Португалії, Угорщини, Данії, Литви, Польщі та Словаччини.