Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20210923 OZP
ОГТСУ готує інфраструктуру до опалювального сезону

Оператор ГТС України реалізує план необхідних заходів, аби забезпечити надійне транспортування газу українським та європейським споживачам в осінньо-зимовий період (ОЗП). Протягом травня-серпня цього року на об`єктах ГТС було виконано значний обсяг робіт та оновлено матеріально-технічну базу на суму майже 400 млн грн, що складає 98,2% від запланованих витрат на підготовку до зимового періоду.

 За чотири місяці планової підготовки до осінньо-зимового періоду ОГТСУ виконано значний комплекс робіт, щоб гарантувати стабільне проходження опалювального сезону 2021/2022, а саме:

  • капітальний ремонт 23,1 км лінійної частини трубопроводів (85,2% від плану);
  • поточний ремонт 63 станцій катодного електрохімзахисту (майже 78,8% від плану);
  • капітальний ремонт 10 газоперекачувальних агрегатів (90,9% від плану);
  • ремонт 617 систем автоматичного контролю та сигналізації на ГРС і 179 – на компресорних станціях;
  • обстеження 202 надводних та 355 підводних переходів трубопроводів через водойми;
  • обстеження котлів, ремонт котелень, теплотрас, кабельних ліній електропередач.

Також компанією проведено усі необхідні планово-профілактичні роботи, від яких залежить безпека транспортування газу до Європи і які узгоджуються з країнами-транспортерами.

«Підготовка до осінньо-зимового періоду проходить з виконанням планових показників, а інфраструктура ГТС залишається надійною та ефективною. Ми готові до викликів та можливих нестандартних ситуацій. Адже наш пріоритет залишається незмінним –  безпечне, безперебійне транспортування газу українським і європейським споживачам», – зазначив Юрій Зябченко, головний інженер ОГТСУ.

Одним з важливих заходів підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу України до ОЗП 2021/2022 року є закачування природного газу до підземних сховищ газу (ПСГ) АТ “Укртрансгаз”. Станом на 22.09.2021 наявність газу в ПСГ становила 18,7 млрд куб. м Технічна можливість та потужність ГТС дозволили забезпечити транспортування необхідної кількості природного газу для закачування в ПСГ.