Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20240117 Dopomagaemo Boronyty 1
ОГТСУ і фонд «Повернись живим» передали військовим перші 10 пікапів та інше необхідне обладнання

Оператор ГТС України разом з фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав пакет допомоги військовим 118-ої окремої механізованої бригади ЗСУ (118 ОМБр).

Зокрема, найбільш затребувану на передовій, після зброї, техніку та обладнання: 10 пікапів Mitsubishi L-200 та комплекти зимової гуми до них, 20 денних дронів DJI Mavic 3E (з комплектами АКБ), 5 нічних дронів DJI Mavic 3T (з комплектами АКБ) та 20 тепловізорів. Це речі, від яких залежить оперативність та ефективність бойової роботи підрозділів.

«Оператор ГТС України спрямовує значні зусилля на підтримку ЗСУ та сил безпеки і оборони, і, звичайно ж, своїх мобілізованих співробітників. Компанія допомагає як спецтехнікою, так і придбанням амуніції для військових. Завдяки мужності та стійкості наших захисників і захисниць ми маємо можливість продовжувати нашу професійну роботу. Дякую команді фонду «Повернись живим» за оперативну і результативну роботу в закупівлі необхідного обладнання. Це наш спільний внесок у підвищення боєздатності ЗСУ», – зазначив Дмитро Липпа, генеральний директор ОГТСУ.

«Надійний транспорт, тепловізори і дрони — це ефективність на полі бою і більша безпека наших військових. Вони завжди потребують цих найнеобхідніших базових речей. 118-та механізована бригада під час літньої контрнаступальної кампанії Сил оборони воювала на одному з найгарячіших напрямків – Мелітопольському. І зараз продовжує битися. На запит військових посилюємо їх саме цією технікою й обладнанням», — говорить директор «Повернись живим» Тарас Чмут.

В 2024 році Оператор ГТС України і фонд «Повернись живим» продовжать спільну роботу з забезпечення 118-ої ОМБр.

Нагадаємо, що це не перший пакет допомоги 118 ОМБр, з якою Оператор перебуває у постійному контакті. Нещодавно компанія передала бригаді комплект дронів DJI Mavic 3T, а також спецтехніку – тягачі з напівпричепами, які дозволяють оперативно перевозити важку зброю, та ISO-контейнери.

Всього в 2023 році ОГТСУ передав силам безпеки 119 одиниць автомобільного транспорту (спецтехніки, автобусів, легкових і вантажних автомобілів) і майже 13 тисяч одиниць товарно-матеріальних цінностей.

Також у минулому році Товариство доєдналася до ініціативи Міністерства енергетики України «Від українських енергокомпаній – незламним прикордонникам», надавши фінансову допомогу Державній прикордонній службі України на закупівлю бронетехніки для захисту державного кордону.