Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
sap1
ОГТСУ підвищує ефективність процесів завдяки системі управління підприємством SAP S/4HANA

Оператор ГТС України запустив в експлуатацію комплексну автоматизовану систему керування підприємством SAP S/4 HANA. Впровадження цієї нової системи SAP, світового лідера у сфері автоматизації процесів управління підприємствами, дозволить суттєво підвищити якість процесів планування та обліку, підвищити ефективність інвестиційних і ремонтних процесів ГТС.

SAP S/4 HANA – це ефективна ERP-система нового покоління для управління ресурсами підприємства, створена на базі передової in-memory платформи SAP HANA. Вона дозволяє збільшити швидкість роботи корпоративної інформаційної системи і процедур планування, оптимізувати процеси управління, надати новий рівень аналітики та звітності в режимі реального часу, знизити фінансові та податкові ризики, скоротити витрати на фінансовий аудит і трудовитрати користувачів.

У результаті впровадження SAP S/4 HANA буде оновлено та автоматизовано відповідно до сучасних світових практик більш ніж 300 бізнес-процесів компанії. Заміщення поточної SAP ERP на  SAP S/4 HANA завершиться на початку 2022 року запуском всіх операційних процесів обліку.

З липня 2021 року в системі SAP S/4 HANA вже проходить планування виробничої програми на наступний рік. Це дозволить перенести задачі планування ремонтів, а також капітальних інвестицій вже в нову систему. Після виробничої програми в SAP S/4 HANA буде сформований фінплан компанії, план закупівель та основні бюджети на 2022 рік. Відповідно до Плану розвитку ГТС інвестиції направлятимуться виключно в ті об’єкти, які використовуватимуться і за умови суттєвого скорочення транзиту, а основні заходи будуть спрямовані на оптимізацію відповідно до наявних та прогнозованих обсягів транспортування.

«Оператор ГТС України продовжує програму планомірного підвищення ефективності своїх виробничих та бізнес процесів. Перехід на SAP S/4 HANA – це стратегічна задача нашої компанії. Впровадження цієї системи дозволить вивести процеси виробничого планування та обліку на якісно новий рівень. Це великий виклик для компанії, який передбачає не тільки зміну цифрової платформи, але і критичний перегляд повсякденних практик, організації процесів і кроссфункціонального взаємодії, – зазначив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон. – Ми постійно працюємо над підвищенням ефективності та надійності роботи української ГТС, максимально ефективним використанням інвестиційних коштів. SAP S/4 HANA – це дійсно той інструмент, який стане базисом і підтримкою всіх подальших ініціатив компанії в цьому напрямку».