Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
VTD (site 20.07.2023)
ОГТСУ провів діагностику майже 1000 км магістральних газопроводів

За підсумками першого півріччя 2023 року фахівці Оператора ГТС України спільно з ROSEN Europe B.V. провели внутрішньотрубну діагностику (ВТД) 995,39 кілометрів лінійної частини магістральних газопроводів (ЛЧ МГ).

Обстеження проводиться за європейськими стандартами декількома методами, щоб ретельно дослідити реальний стан газопроводів. За результатами отриманих звітів, фахівці ОГТСУ визначають ділянки ГТС, які вимагають уваги, та проводять комплекс заходів із підвищення надійності газотранспортної системи.

Опираючись на поточні звіти, управління діагностики ОГТСУ вже визначило дефекти, які впливають на режим транспортування газу та потребують першочергового обстеження. Також визначені ділянки, які вимагають невідкладного проведення ремонтних робіт, та розпочаті комплексні ремонти ізоляції з частковою заміною труб.

Відзначимо, що цього року основна частина ділянок газопроводів, на яких проводилось ВТД, розташовані у західному регіоні. Адже надійність роботи газопроводів, які відповідають за транспортування з боку найбільших українських сховищ газу та з боку європейських країн — під особливою увагою ОГТСУ.

У поточному році ОГТСУ планує обстежити ще 1667,32 кілометрів магістральних газопроводів, а в цілому це складатиме понад 2,7 тисячі кілометрів ЛЧ МГ за 2023 рік.

Нагадаємо, у 2022 році, попри військову агресію та бойові дії в багатьох регіонах України, фахівці ОГТСУ та ROSEN обстежили понад 2000 км ЛЧ МГ.