Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
IMG_4939
ОГТСУ та газодобувники обговорили плани розвитку галузі

Генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа разом із заступником Міністра енергетики України Миколою Колісником провели зустріч з представниками видобувних компаній для обговорення планів розвитку та пошуку ефективних технічних рішень, в світлі тривалих воєнних дій та нового опалювального сезону.

Наріжною темою зустрічі стали плани компаній зі збереження та нарощування видобутку газу та можливості української ГТС сприяти стратегії з нарощування видобутку у всіх регіонах України.

Як зазначив голова Асоціації газовидобувних компаній України Артем Петренко, українські видобувники є гарантованими й надійними замовниками послуг транспортування газу. «Війна вплинула на галузь, газовидобувні підприємства неодноразово потрапляли під ракетні обстріли. Попри всі складнощі компанії продовжують працювати й видобувати газ, зміцнюючи енергобезпеку країни. Зростання обсягів виробництва власного газу є спільною метою як держави, так і видобувників», — сказав Артем Петренко.

Учасники обговорили питання оптимізації роботи ГТС, необхідності впровадження заходів спрямованих на поліпшення якості природного газу, підключення до газотранспортної мережі, розширення електронної взаємодії і переведення в електронний вигляд подачі до Платформи Оператора документів.

Учасники зустрічі обговорили не лише поточні воєнні умови роботи, але й майбутнє — топологію перспективних регіонів видобування, подальше реформування ринку газу, спільні плани з декарбонізації та дослідження водневого потенціалу.

«Ми дуже цінуємо зусилля українських видобувників забезпечити країну газом, а отже — і теплом, і світлом. Наша команда працює над тим, щоб український газ зустрічав якомога менше перепон на шляху до споживача. Тому дуже важливо, щоб наші з вами плани були синхронізовані та узгоджені», — сказав Дмитро Липпа, подякувавши за плідну зустріч.