Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
4894984
ОГТСУ та «Укртрансгаз» анонсують shippers-meeting із міжнародними партнерами

 25 березня 2024 року, за сприяння Секретаріату Енергетичного Співтовариства і Міністерства енергетики України, у Відні відбудеться shippers-meeting — спільний щорічний партнерський захід операторів ГТС і ПСГ України. Представники ОГТСУ та «Укртрансгазу» поділяться результатами сезону закачування і відбору 2023/2024 років, планами  сезону 2024/2025 років і розкажуть про проходження цьогорічного стрес-тесту газотранспортної інфраструктури.  В заході приймуть участь представники Gaz-System та Energy Traders Europe.

«Цього року ми проводимо новий стрес-тест, ключова відмінність якого від минулорічного — збільшення об’ємів зберігання природного газу до 5 млрд куб. м. Ми опрацьовуємо вісім критичних сценаріїв за найжорсткіших умов, із базовою умовою для всіх сценаріїв — припинення транзиту. Хочемо запевнити наших замовників, що наша система є гнучкою, ми можемо транспортувати і зберігати газ трейдерів в той період і тих об’ємах, які їм необхідні», — зазначив генеральний директора Оператора ГТС України Дмитро Липпа.

Нагадаємо, у сезоні 2023/2024 років Оператор ГТС України активно співпрацював із замовниками послуг транспортування. Спільно з оператором газосховищ «Укртрансгаз», ОГТСУ провів десятки зустрічей із трейдерами та міжнародними партнерами. В результаті, іноземні замовники протранспортували до України понад 3 млрд куб. м природного газу на зберігання.

В цьому році активна робота з замовниками продовжується: команда ОГТСУ вже провела більше 40 бізнес-зустрічей. В січні-лютому 2024 року транспортування газу з Європи до України склало 60 млн куб. м. Європейські партнери вже почали бронювати потужності другого та третього кварталів 2024 року для транспортування газу до України.