Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
truba-vidvid-kamyanets-podilskyi-14-11-2020
ОГТСУ усунув наслідки пошкодження газопроводу-відводу в Кам’янець-Подільському районі без відключення постачання газу споживачам

14 листопада 2020 року, м. Київ – У п’ятницю, 13 листопада 2020 року, о 17:00 поблизу села Мицівці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області був пошкоджений газопровід-відгалуження. Співробітники ОГТСУ працювали всю ніч, аби оперативно усунути наслідки пошкодження без зупинки постачання газу споживачам. І вже о 7:00 ранку завдяки газовикам компанії трубопровід був повністю відновлений, транспортуванню газу до жителів Кам’янець-Подільського району продовжилося в штатному режимі й загрози перебоїв вже не було.

Причина аварії – проведення несанкціонованих земляних робіт сторонньою організацією в охоронній зоні газогону.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. А через те, що охоронна зона між газопроводом і житловими будинками була витримана – небезпеки для жителів не було. Разом з тим мешканці сусідніх населених пунктів могли чути гул, що утворювався внаслідок витоку газу через двосантиментровий отвір в пошкодженому газопроводі.

До згаданого газопроводу під’єднано 5 газорозподільних станцій, з яких газ надходить у населені пункти Мицівці, Дунаївці, Маків та місто Кам’янець-Подільський. Ризиків перебоїв транспортування газу до них у зв’язку з інцидентом – вже немає.

Оператор ГТС України вжив усі дії відповідно до Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій (ПЛАС). На місце події працювали бригади лінійно-експлуатаційної служби Бердичівського ЛВУМГ ОГТСУ.

«Лінійно-експлуатаційні служби ОГТСУ працювали всю ніч і зробили все необхідне для усунення наслідків аварії. Роботи не припинялися ні на хвилину. Ми здійснили комплекс ремонтних робіт, який забезпечив безперебійне газопостачання жителям районів, що знаходилися в зоні впливу аварійної ситуації», – зазначив головний інженер ОГТСУ Юрій Зябченко.

ОГТСУ також повідомив про інцидент Нацполіцію, ДСНС, СБУ. Деталі інциденту розслідуються.