Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
54792531
ОГТСУ впровадив систему електронного документообігу для роботи з контрагентами

Оператор ГТС України завершив тестовий етап впровадження електронного документообігу (EDI) для обміну первинною фінансовою документацією з контрагентами. В подальшому за всіма новими договорами обмін фінансовою документацією буде відбуватись за допомогою електронної системи DEALS, для чого вже були внесені зміни до типових договорів та бізнес-процесів компанії.

Використання електронного документообігу за допомогою КЕП (кваліфікований електронний підпис) є юридично значущим і не вимагає одночасної наявності паперових екземплярів. Можливість використання EDI забезпечується Законами України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Система електронного документообігу ОГТСУ побудована на базі системи Deals. Ця платформа має національну сертифікацію і рівень безпеки Г-2 і Г-3. Система має всі можливості для інтеграції з уже впровадженими в компанії СЕДО Megapolis та SAP S/4 HANA.

Важливими перевагами роботи в системі електронного документообігу є:

  • зменшення затрат часу на узгодження та підписання документів;
  • прозорість обігу документації завдяки централізації процесів;
  • скорочення використання паперу компаніями.

На даний момент у системі вже укладено більше 70 додаткових угод до поточних договорів з контрагентами про перехід на DEALS без використання паперових примірників. Для контрагентів ОГТСУ використання цієї системи не вимагає додаткових витрат.

«Використання системи електронного документообігу дозволяє не тільки оптимізувати внутрішні процеси компанії, а й полегшити взаємодію з нашими партнерами, підвищити швидкість погодження, полегшити обмін, простоту зберігання первинних фінансових документів. Найближчим часом основним способом обміну фінансовою первинною документацією із контрагентами стане саме EDI», – розповіла Катерина Палій, головний бухгалтер ОГТСУ.