Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Compliance_Portal_(2100x1320)
ОГТСУ впроваджує новий комплаєнс-інструмент для роботи з контрагентами

Оператор ГТС України проводить постійну роботу з удосконалення антикорупційних заходів, недопущення та запобігання проявам корупції. Важливу роль в цьому процесі відіграє інформування та навчання контрагентів компанії комплаєнс принципам. Для цього була розроблена і впроваджена навчальна сертифікаційна платформа – як для діючих, так і потенційних контрагентів ОГТСУ.

Антикорупційне законодавство, міжнародні санкційне регулювання, заходи щодо боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (комплаєнс вимоги), все частіше набувають екстериторіального характеру. Водночас, вимоги діючого національного законодавства не завжди встигають за такими тенденціями і не дозволяють нашим партнерам належним чином реагувати на нові виклики. Тому було прийнято рішення про розробку спеціального навчального курсу, який враховував би всі ці нюанси.

В рамках спеціальної навчальної програми у партнерів компанії з’явилася можливість не лише отримати відповідні знання щодо комплаєнс ризиків, доброчесності,  протидії корупції, запобігання та виявлення шахрайства, етичного ведення бізнесу, а також щодо оцінки ефективності закупівлі та системи ризик менеджменту та внутрішніх контролів. Більше того, таке навчання буде сприяти більш простішому проходженню внутрішніх перевірок контрагентів, а також буде доказом дієвості комплаєнс програми не лише для ОГТСУ, але і для інших учасників ринку.

«ОГТСУ активно долучається до локальних та міжнародних заходів та організацій щодо розвитку та вдосконалення комплаєнс практик. Долучились до Глобального Договору ООН, мережі доброчесності і комплаєнсу Юнік, освітніх заходів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, комплаєнс спільноти та продовжуємо ділитись нашим досвідом та практичними знаннями. Впровадження тематичного навчального курсу для наших контрагентів – черговий крок у розвитку комплаєнс-системи ОГТСУ», – зазначив Юрій Войціцький, керівник Служби комплаєнсу ОГТСУ.