Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
EC2B2387
Оператор ГТС України на 26% зменшив ціну газу для ВТВ за допомогою Prozorro

28 лютого 2020 року, м. Київ – ТОВ «Оператор ГТС України» придбає за результатами торгів на Prozorro 320 млн кубометрів природного газу за середньою ціною 3 865 грн за тисячу кубометрів (без ПДВ), що на 26% нижче від очікуваної.

Більше того, проектами договорів передбачено, що закупівельна ціна індексується з врахуванням вартості газу на європейському хабі NCG. Тому, після відповідного коригування, остаточна ціна може знизитися ще до 20%. А це означає, що ОГТСУ буде закуповувати газ за ринковими європейськими цінами.

Оператор ГТС зміг отримати зменшену ціну завдяки значному рівню конкуренції під час торгів. В перших 4 аукціонах (з 15) взяли участь по 5-7 постачальників, серед яких відомі міжнародні компанії як Trafigura, MET, Socar і Axpo. Така потужна конкуренція свідчить про високий рівень довіри до нового оператора ГТС, а також про прозорість та привабливість умов закупівлі.

За результатами запеклої боротьби НАК «Нафтогаз України» стала переможцем на трьох торгах, ПП «Некст Ойл Трейд» – на одних. В березні відбудуться решта 11 аукціонів на закупівлю газу для потреб Оператора ГТС України.

Нагадаємо, оператор ГТС використовує паливний газ для забезпечення балансуючих дій та для виробничо-технологічних потреб функціонування газотранспортної системи.