Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
УЕБ
Оператор ГТС України (ОГТСУ) увійшов до Ради секції по природному газу Української енергетичної біржі

16 березня 2021 р. – ОГТСУ доєднався до Ради секції по природному газу, що була створена Українською енергетичною біржою (УЕБ), з метою сприяння розвитку конкурентного середовища на газовому ринку України та біржової торгівлі природним газом.

В межах Ради секції УЕБ компанія разом з іншими учасниками візьме участь у створенні умов для розвитку та впровадження дієвих біржових інструментів. Серед нагальних питань – розвиток ринку короткострокових стандартизованих продуктів, що надасть можливість гравцям ринку оперативно торгувати газом, формування індексу ціни на газ всередині України, питання організації біржових торгів, тощо.

«Розвиток біржової торгівлі – це важлива передумова для становлення прозорого та ліквідного ринку газу згідно з європейськими стандартами. ОГТСУ як один з великих  гравців на ринку газу  розуміє свою відповідальність і готовий надавати  експертизу  та підтримку для успішного запуску енергетичних бірж в Україні. Після завершення регуляторних та інших процедурних моментів компанія теж планує виходити на енергетичні біржі, що відповідають вимогам Кодексу ГТС України», – зауважив комерційний директор Оператора ГТС України Євген Тодоров.

До складу Ради секції по природному газу також увійшли представники оператора газосховищ АТ «Укртрансгаз», компаній-постачальників природного газу та газовидобувних компаній.

Нагадаємо, що у січні 2021 року був прийнятий закон №3176, яким вносяться зміни в ЗУ «Про публічні закупівлі», що дозволить ТОВ «Оператор ГТС України» (ОГТСУ), АТ «Укртрансгаз» (УТГ) та операторам ГРМ купувати природний газ на біржі.