Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Броніки
Оператор ГТС України отримав захисне спорядження від USAID

USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) передав Оператору ГТС України 42 комплекти захисного обмундирування для співробітників компанії для можливості виконання ремонтних та інших видів робіт, зокрема на деокупованій території України.
Кожен комплект особистого захисту складається із захисного шолома, бронеплити та розвантажувального жилету.

Об’єкти ОГТСУ є важливою складової енергетичної безпеки України і розташовані по всій території країни. Фахівці Оператора ГТС одними з перших потрапляють на звільнені території для якнайшвидшого відновлення газопостачання та забезпечення основних потреб населення. Але, навіть після деокупації, значні території залишаються небезпечними для роботи через ризик мінування. Окрім того, через ворожі ракетні обстріли зростають ризики ураження працівників Оператора ГТС навіть у регіонах, де не ведуться активні бойові дії.

USAID ПЕБ співпрацює з ОГТСУ з 2019 року. Продовжуючи надавати технічну допомогу ключовим підприємствам енергетичної галузі під час неспровокованої війни росії проти України, ПЕБ надав засоби індивідуального захисту співробітникам Оператора ГТС України для забезпечення безперебійної роботи газотранспортної системи та посилення енергетичної безпеки України.

Співпраця з USAID спрямована на досягнення двох найважливіших цілей – забезпечення безперервного транспортування газу та сприяння сталому розвитку української ГТС. Зважаючи на поставлені цілі, сторони також працюють над закупівлями критично необхідного для ОГТСУ обладнання в умовах воєнного часу, зокрема, мобільного дата-центру, серверного обладнання, генераторів та іншого обладнання.