Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
меморандум1
Оператор ГТС України підписав Меморандум Глобального договору ООН про спільні дії з антикорупції в Україні

Оператор ГТС України долучився до ініціативи Глобального договору ООН та підписав Меморандум про спільні дії з антикорупції в Україні. Так ОГТСУ задекларував свої наміри спільно працювати над запобіганням і подоланням корупції в Україні на всіх рівнях, а також взяв на себе зобов’язання сприяти прозорості та протидії корупції у своїй діловій практиці та впроваджувати ефективні внутрішні процеси для запобігання будь-яким проявам корупції.

Як зазначила генеральна директорка ГД ООН в Україні Тетяна Сахарук, Меморандум про спільні дії з антикорупції в Україні – важливий крок на шляху до підвищення доброчесності в українському бізнес-середовищі.

«Наше завдання – створити спільноту людей, які розуміють, навіщо це потрібно Україні загалом, і бізнесу зокрема. Ми продовжуємо працювати над залученням та об’єднанням усіх зацікавлених сторін, здатних спільними діями вибудовувати антикорупційну культуру в суспільстві», – пояснює Тетяна Сахарук.

Відповідно до Меморандуму Оператор ГТС України бере на себе зобов’язання:

  • здійснювати господарську діяльність чесно, прозоро та з повним дотриманням законодавства;
  • дотримуватись усіх норм законодавства про працю та зайнятість;
  • гарантувати працівникам безпечні та здорові умови праці;
  • поводитись із відходами та залишками виробництва з належною обережністю для забезпечення максимального захисту навколишнього середовища та відповідності всім чинним стандартам;
  • забезпечувати, щоби співробітники та ділові партнери та інші пов’язані треті сторони знали й дотримувалися цих принципів, проводячи для цього відповідні навчальні заходи;
  • активно сприяти прозорості галузі, залучаючи до скоординованих зусиль щодо комунікації та навчання інших гравців галузі з метою розповсюдження цього документа та його принципів, тим самим інформуючи та заохочуючи їх діяти у відповідності документу.

«Поряд із запровадженням найкращих світових практик у запобіганні, виявлені та протидії корупції у Товаристві, зокрема з урахуванням положення FCPA, прозорості та відкритості діяльності Товариства, Оператор ГТС України як компанія бере на себе зобов’язання не лише щодо виконання законодавчих норм, але ставить собі за мету нульову толерантність до корупції в компанії. Наразі ОГТСУ активно долучається до освітніх програм та конференцій, метою яких є підтримка відкритого та чесного ведення бізнесу, ділиться власним досвідом запровадження кращих комплаєнс-практик у державному секторі України. Етичне ведення бізнесу – принципова позиція ОГТСУ, якої зобов’язаний дотримуватися кожен працівник компанії», – заявив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон.

 

Генеральна директорка ГД ООН в Україні Тетяна Сахарук і гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон