Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
zahyst-info
Оператор ГТС України підтвердив відповідність стандартам захисту інформації

20 серпня 2020 року, м. Київ – Оператор ГТС України успішно пройшов атестацію власної Інформаційної платформи на відповідність державним стандартам технічного захисту інформації. Здобутий Атестат відповідності матиме чинність до 2025 року.

«Через нашу Інформаційну платформу відбувається електронна взаємодія та документообіг між ОГТСУ та учасниками ринку природного газу. В Платформі в режимі реального часу опрацьовуються і зберігаються усі подані і виконані заявки на транспортування газу і набуття власності на газ в умовах добового балансування ГТС. Спеціалізована ІТ-експертиза засвідчила, що наша Платформа забезпечує захист даних відповідно до вимог нормативних документів з технічного захисту інформації, а отже їй можна довіряти», – прокоментував комерційний директор ОГТСУ Євген Тодоров.

Комплексна система захисту інформації включає в себе набір з багатьох параметрів, основними серед них є дублювання критично важливого обладнання, резервне копіювання, захист від вторгнень і зламів.

Експертом атестації виступило ліцензоване Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України підприємство – ТОВ «Альтаїр-775».

Нагадаємо, саме через Інформаційну платформу добового балансування ОГТСУ ведеться комерційний облік усіх операцій з транспортування і передачі газу учасникам ринку. Кожен замовник послуг транспортування газу має свій авторизований обліковий запис і може увійти в особистий кабінет. З особистого кабінету користувач замовляє послуги транспортування газу ОГТСУ лише з використанням ЄЦП, виданого акредитованим центром сертифікації ключів (АЦСК)і відслідковує статус їх виконання. Платформа має журнал реєстрації дій, в якому зберігається кожен крок користувачів системи.

Всього доступ до Платформи мають понад 700 компаній, а особисті кабінети створені для майже 1500 користувачів (співробітників цих компаній).