Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Оператор ГТС України прийняв нову політику із закупівель: в фокусі прозорість та заохочення конкуренції серед постачальників (ВІДЕО)

Нова політика із закупівель компанії визначає підходи до планування потреб, обґрунтування технічних, кількісних та якісних характеристик предмету закупівель, формування вимог, які не будуть дискримінаційними для ринку і підвищуватимуть конкуренцію серед постачальників ОГТСУ.

«Новим документом ми задекларували наші наміри і сформували правила, які дозволять нам бути відкритими, прозорими та орієнтованими на ринок», – зазначив директор із закупівель Оператора ГТС України Борис Любич.

Один з ключових підходів, який закладений в нову політику із закупівель, це відкрита комунікація з ринком. Починаючи з етапу формування потреби, в Товаристві передбачили такий аспект як проведення ринкових консультацій. «Це дозволить нам розширити коло потенційних постачальників і виконавців, у тому числі за рахунок нових, які ніколи не співпрацювали з Оператором, але готові це робити», – підкреслив Борис Любич.

Ще одним аспектом Політики став прозорий процес прийому товарно-матеріальних цінностей, який дозволяє залучати до нього самого постачальника, враховувати його думку і зауваження.

На сьогоднішній день в ОГТСУ всі закупівлі і весь процес формування потреби до реалізації контракту повністю автоматизовані. «Ми абсолютно paperless в процесі закупівель – у нас не існує жодних паперів, які б супроводжували закупку. Пришвидшення процесу закупівель – це також один із критеріїв прозорості», – резюмував Борис Любич.