Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Sudzha
Оператор ГТС виконав рішення Міненерго щодо переводу побутових споживачів до ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України»

ТОВ Оператор ГТС України на виконання наказів Міністерства енергетики України №198  та №216  від 08.06.2022 р., а також та на прохання ГПК «Нафтогаз України» (лист № 119/2.2-72-86-2022 від 08.06.2022р.) здійснив перенесення побутових споживачів, які знаходились в Реєстрі споживачів постачальника “останньої надії”, до Реєстру споживачів ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”.

Рішення, передбачені наказами №198 та №216 Міністерства енергетики, мали на меті захист українських побутових споживачів природнього газу в умовах, коли їх постачальник лишився без ресурсів для виконання своїх зобов’язань щодо постачання палива. До обговорення змін та прийняття найбільш сприятливого рішення для захисту споживачів Міністерство енергетики України залучало представників ТОВ «Оператор ГТС України», ТОВ «ГПК «Нафтогаз України», НКРЕКП та інших відомств.

Таким чином, понад 10 млн побутових споживачів стали клієнтами ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України».

Також згідно наказів Міністерства енергетики України ОГТСУ забезпечив можливість ТОВ “ГПК “Нафтогаз України” реєстрацію побутових споживачів постачальника “останньої надії”  в реєстрі ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” без надання постачальником інформації щодо заяви-приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам. Це спростило перехід до нового постачальника, дозволивши автоматичну реєстрацію споживача без надання інформації щодо заяви-приєднання до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам.