Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20231206 Сustomer support (site)
Орієнтуємось на клієнтів: ОГТСУ реагує на запит замовників, комунікує і спрощує дизайн процесів (є ВІДЕО)

Оператор ГТС України у вересні 2023 року вдруге провів опитування замовників послуг транспортування. За результатами опитування вже надана низка роз’яснень клієнтам, оновлено ряд інструкцій користувачів, готується перший етап спрощення подання номінації та відповідне навчання.

«Робота на газовому ринку вимагає високої кваліфікації – і від замовника, і від надавача послуг. Адже наші процеси залежать не лише від технічних можливостей інформаційної платформи, але й від вимог законодавчої та нормативної бази. Нам важливо знати рівень задоволення клієнтів, щоб процес взаємодії був простим, зручним і інтуїтивно зрозумілим. Клієнти дали дуже корисні коментарі та пропозиції, які визначили для нашої команди пріоритетні напрямки робіт з доопрацювання», — зазначив комерційний директор ОГТСУ Вадим Рибачук.

Цього року опитування замовників стосувались чотирьох напрямків:

  1. замовлення потужності та розрахунки за неї;
  2. використання аукціонних платформ;
  3. диспетчеризація (подання номінацій);
  4. контакт-центр (оцінка клієнтського сервісу).

«За результатами опитування ми надали необхідні роз’яснення клієнтам та оновили ряд інструкцій користувачів. Наразі ми аналізуємо процеси, в яких технічно невеликі зміни можуть значно спростити і полегшити роботу наших клієнтів. Ми працюємо над спрощенням дизайну процесу подання номінацій»,— розповів Вадим Рибачук.

Наразі фахівці Оператора працюють над першим етапом спрощення подання номінації. Перед запуском оновленого дизайну процесу ОГТСУ проведе навчальні зустрічі з замовниками: резидентами та нерезидентами. Також Товариство здійснить оновлення відповідних інструкцій на інформаційній платформі.

Оператор вже спростив чотири транзакції, що передують поданню номінації для точок міждержавного з’єднання, а саме: облік шипер-кодів, шипер-пар, періодичної митної декларації (ПМД) та інвойсів. У цих процесах вдалось скоротити для клієнта кількість «кліків» на 60%.

На основі попереднього опитування замовників, ОГТСУ впровадив ряд змін та оновлень: створив окремий розділ на сайті ОГТСУ «Митне оформлення», нові транзакції «Електронна канцелярія», «Звіт по номінаціям/реномінаціям» та «Стан розрахунків». Також, за пропозицією замовників, автоматизовано подачу документів необхідних для митного оформлення природного газу від оператора сховищ АТ «Укртрансгаз» на інформаційну платформу ОГТСУ.