Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
gts-results-2020-02_1480х928
Результати роботи ОГТСУ за січень-лютий 2020 року: обсяги транспортування

07 березня 2020 року, м. Київ – ТОВ «Оператор ГТС України» інформує про комерційні обсяги транспортування в січні-лютому 2020 року.

Транзит
Обсяги транспортування газу територією України з Російської Федерації до європейських країн і Молдови становлять 6,5 млрд куб. м, що менше на 53%, або 7,3 млрд куб. м у порівнянні з аналогічним показником за попередній рік.

Імпорт
З початку 2020 року в Україну імпортовано 1,4 млрд куб. м* блакитного палива, що більше на 59% від аналогічного минулорічного обсягу.

Видобуток
Надходження природного газу в ГТС від газовидобувних підприємств України склали 3,3 млрд куб. м, що на 6% менше за позначку попереднього року.

ПСГ
Надходження природного газу в ГТС від Оператора ПСГ зменшилося на 9% і склало 3,7 млрд куб. м газу. За цей період оператор підземних сховищ відібрав з ГТС для закачування 0,5 млрд куб. м газу, тоді як минулого року в цей період взагалі не відбирав.

Споживання
Українським споживачам всіх категорій з початку року протранспортовано магістральними газопроводами 7,5 млрд куб. м газу*, що на 5% менше аналогічного показника роком раніше. Загальне використання газу для виробничо-технологічних витрат (ВТВ) – зменшилося на 57% і нараховує 0,3 млдр куб. м** природного газу.

*Включно з віртуальним реверсом.

**Показник споживання газу Україною вказано без урахування обсягів газу для ВТВ.

***Показник загального використання газу для ВТВ включає обсяги технологічного газу для потреб Укртрансгаз, Укргазвидобування, Укрнафта, Чорноморнафтогаз, але без обсягів ВТВ операторів ГРМ, приватних видобувних підприємств та інших.