Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Severodonetski-geroi-2020-10-16-
Сергій Таушан: Допоки в нашому управлінні працюють такі добросовісні співробітники, за транспортування та транзит газу можна не хвилюватися

Людина може і не знати, що в ній є щось героїчне до тих пір, коли обставини не відкриють їй ці риси характеру. І навіть потім, такі люди не вбачають у своїх поступках чогось надзвичайного – вважають, що просто робили те, що були повинні.

«Страшно не було. Вже потім, коли ми погасили пожежу, я усвідомив небезпеку. Вогонь був дуже близько», – згадує Валерій Тютюннік, співробітник Сєвєродонецького ЛВУМГ.

У межах добровільної пожежної дружини ОГТСУ він разом з колегами допомагав ДСНС боротися з вогнем у Луганській області. На початку жовтня, коли стихія вже впритул підібралася до об’єктів газотранспортної системи, вони рятували промисловий майданчик Сєвєродонецького ЛВУМГ та ГРС у селищах  Сиротино  та Смоляниново.

Всього у ліквідації стихійного лиха брали участь близько сорока співробітників компанії. З них шість – у складі добровільної пожежної команди. Найбільш підготовлені, вони одними з перших висловили бажання приєднатися до цієї ланки. Максим Шишка, Сергій  Шишка, Дмитро Ляхов, Микола Усов і Степан Гарасимів під керівництвом Валерія Тютюнніка ліквідували пожежі у самому епіцентрі вогню.

«У мене не було сумнівів щодо участі у рятувальній команді. По-перше, я тут живу. По-друге, я працюю в ОГТСУ вже 25 років. Робота – це мій другий дім. Я не міг залишатися осторонь, коли вогонь наблизився до наших об’єктів, додає Валерій Тютюннік. – З представниками ДСНС ми одразу спрацювалися, без слів розуміли один одного. Спільна біда об’єднує. Я їм дуже вдячний, особливо Запорізькому підрозділу, який був задіяний на гасінні пожежі біля ГРС Смоляниново. Вони – справжні професіонали».

Протягом багатьох годин пліч з ДСНС співробітники ОГТСУ протистояли пожежі. Разом їм вдалося відвести вогонь від об’єктів компанії.  Станом на сьогодні ситуація стабілізувалася: пожежі локалізовано, залишилися  лише поодинокі осередки загоряння.

«До складу добровільної протипожежної ланки увійшли найбільш підготовлені співробітники нашого підприємства. Це люди з підвищеним почуттям відповідальності. Найголовніша їх мотивація – допомогти у біді та сумлінно виконати свій обов’язок щодо забезпечення безперебійної подачі газу жителям нашого регіону, прокоментував заступник генерального директора (східний регіон) Сергій Таушан. – Ми висловлюємо  щирі співчуття всім, хто постраждав від стихійного лиха. Наразі ми проводимо оцінки наслідків, плануємо допомагати нашим працівникам, які зазнали шкоди внаслідок пожеж. Сподіваюся, що така ситуація більш ніколи не трапиться. Але вона ще раз довела – на співробітників ОГТСУ завжди можна покластися: ми не можемо залишатися осторонь, це – невід’ємна риса нашого  характеру».