Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
4849849248
Співпрацюємо з представниками сил безпеки для боротьби з несанкціонованими відборами газу

Оператор ГТС України провів робочу нараду з представниками сил безпеки з опрацювання запропонованих Товариством змін до Кримінального кодексу України. На нараді йшлося про впровадження кримінальної відповідальності за несанкціоновані відбори природного газу, які здійснюються операторами газорозподільних систем та промисловими споживачами.

Учасники наради повністю підтримали ініціативу ОГТСУ про посилення відповідальності, зважаючи на негативний вплив несанкціонованих відборів на роботу Товариства, а також потенційні наслідки для діяльності із транспортування газу, безпеки та надійності газопостачання в країні. Зокрема, напередодні опалювального сезону.

Представники сил безпеки, з огляду на практичний досвід застосування норм Кримінального кодексу України, надали свої конструктивні пропозиції щодо змін законодавства, які були враховані Оператором ГТС у доопрацьованій версії законопроекту.

Наступний крок — ініціювання розгляду пропозицій Оператора ГТС Верховною Радою України. Товариство розраховує на підтримку народних депутатів України для забезпечення, з одного боку, стабільності роботи Оператора ГТС як стратегічного підприємства енергетичної галузі. А з другого – запобігання правопорушенням, які, окрім економічних наслідків, створюють ще й безпекові ризики для газопостачання.