Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
WhatsApp Image 2022-04-11 at 16.27.28
Стан роботи ГТС України: зросла кількість населених пунктів без газопостачання на сході України

Протягом минулого тижня внаслідок бойових дій пошкоджень зазнали два магістральних газопроводи на сході України. Через небезпеку витоку газу та неможливість отримати доступ для ремонту пошкоджених ділянок Оператор ГТС України був вимушений зупинити роботу низки газорозподільних станцій (ГРС) в Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Кількість відключених ГРС за тиждень збільшилась з 39 до 51. Значна частина станцій відключена через масові пошкодження газорозподільних мереж обл- та міськгазів.

На території Луганської, Донецької та Харківської областей – найбільше відключених ГРС — майже 60% від загальної кількості. Без газопостачання повністю або частково залишаються десятки населених пунктів. Можливість проведення ремонтних робіт обмежена через тривалі бойові дії.

На деокупованих територіях Сумщини, Київщини та Чернігівщини у стислі терміни відремонтована пошкоджена газотранспортна інфраструктура. Мешканцям регіонів або вже відновлене газопостачання, або планується найближчим часом після ремонтів та готовності газових мереж облгазів.