Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Hroniki 20220312 (Ua)
Стан роботи української газотранспортної системи 12 березня, 13:00

Працівники Харківського ЛВУМГ оперативно відновили транспортування газу на ГРС-3 в м. Харків, обладнання якої було пошкоджено внаслідок обстрілів вранці 12 березня. Також колегам вдалося включити в систему ГРС Деркачі Харківської обл., яка раніше не працювала через бойові дії.

Станом на 13:00 12 березня залишаються відключеними 35 ГРС. Ремонтні бригади компанії через триваючі бої не можуть приступити до відновлюваних робіт в Донецькій обл., а саме: до ліквідації пошкоджень на ГРС «Вуглегірська ТЕС» та магістрального газогону Краматорськ-Донецьк-Маріуполь поблизу м. Маріуполь. Аналогічною є ситуація по відключених ГРС в Луганській, Київській, Херсонській, Харківській, Миколаївській областях. Як тільки з’являється відповідна можливість та «зелений коридор», фахівці ОГТСУ приступають до відновлення транспортування газу.

Попри військові дії, ОГТСУ продовжує виконувати своє ключове завдання – транспортувати газ для потреб України. За попередню добу 11 березня компанія спрямувала 112,3 млн кубометрів газу українським споживачам.