Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
photo_2022-03-14_13-23-40
Стан роботи української ГТС 14 березня 2022 року, 12:00

Оператор ГТС України продовжує забезпечувати транспортування газу українським споживачам та компаніям. Так, за минулу добу 13 березня магістральними газогонами було спрямовано 109,7 млн кубометрів газу для потреб країни.

Співробітники компанії героїчно виконують свою роботу та відновлюють інфраструктуру, пошкоджену внаслідок бойових дій. Сьогодні фахівці Миколаївського ЛВУМГ запускають в роботу газорозподільну станцію «Баштанка». У ГРС «Баштанка» 13 березня влучив снаряд, а також були пошкоджені газорозподільні мережі Миколаївоблгазу. Вранці 14 березня фахівці ОГТСУ завершили ремонтні роботи на газопроводі до ГРС і подали газ до вихідного крана, щоб відновити газопостачання для понад 12 тисяч мешканців міста.

Активні бойові дії в Донецькій, Луганській, Київській, Запорізькій та Харківській областях поки не дозволяють ліквідувати пошкодження і відновити роботу 37 ГРС для газопостачання низки населених пунктів, в тому числі — Маріуполя, Бердянська, Гостомеля, Ірпеня, Ворзеля та інших. Ремонтні бригади ОГТСУ моніторять ситуації, шукають можливості і при першій же нагоді розпочнуть відновлювальні роботи на цих об’єктах.