Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Hroniki 20220318 (Ua)
Стан роботи української ГТС 18 березня, 12:00

Оператор ГТС України продовжує здійснювати операційний та технологічний контроль роботи вітчизняної газотранспортної системи і транспортувати газ для споживачів України.

Так, за попередню добу 17 березня для потреб країни імпортовано з ЄС майже 10 млн куб. м природного газу. Всього протранспортовано українським споживачам 93,5 млн куб. м блакитного палива.

Внаслідок бойових дій відключено 42 газорозподільних станції (ГРС) з 1395. Компанія продовжує роботу з відновлення транспортування газу на об’єктах, що зазнали пошкоджень, – там, де це наразі можливо з урахуванням бойових дій. Тривають відповідні ремонтні роботи.

У Миколаївській обл. через ворожі обстріли пошкоджень зазнала КС Мар’ївка: трубно-технологічна обв’язка перед АПО газу, виробничі будівлі та інша інфраструктура без розгерметизації. Співробітники компанії не постраждали. На виконання функцій з транспортування газу інцидент не вплинув.

На ГРС у зонах бойових дій та підвищеного ризику встановлюються сонячні панелі. Це резервний варіант електропостачання у разі пошкодження електричних мереж, який дозволить газорозподільним станціям безперебійно виконувати свої функції в межах транспортування газу.