Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
EC2B2152
ТОВ «Оператор ГТС України» та USAID домовились про співпрацю в галузі енергетичної безпеки

16 жовтня 2019 року ТОВ «Оператор ГТС України» та компанія Tetra Tech*, що реалізує Проект енергетичної безпеки USAID**, підписали Меморандум про співробітництво. Сторони домовилися про залучення та використання міжнародної технічної допомоги задля підвищення енергетичної безпеки України. Співробітництво триватиме до 30 червня 2023 року.

Проект енергетичної безпеки USAID має удосконалити середовище для впровадження реформ в енергетичному секторі України, а також сприяти виконанню міжнародних зобов’язань та посиленню енергетичної безпеки нашої держави.

Підписавши Меморандум, ТОВ «Оператор ГТС України» та Проект енергетичної безпеки USAID визначили умови співпраці. Зокрема, Проект енергетичної безпеки USAID надаватиме допомогу газотранспортній компанії стосовно:

  • оновлення результатів досліджень з модернізації транзиту та зберігання газу в Україні;
  • розробки змін до законодавства для переходу від метричних (кубічних метрів) до енергетичних (кВт.год) одиниць для операцій у газовому секторі;
  • підготовки специфікацій для систем SCADA та EDM для газотранспортної системи;
  • розробки пропозицій щодо реформування процесу закупівель.

Результати Проекту енергетичної безпеки USAID сприятимуть виконанню міжнародних зобов’язань України в рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами – з іншої.

 

* Tetra Tech зі штаб-квартирою в Пасадені (Каліфорнія, США) надає консалтингові та інженерні послуги глобальним комерційним та державним клієнтам в сфері водопостачання, навколишнього середовища, інфраструктури, управління ресурсами, енергетики та міжнародного розвитку.

** Агентство США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development, USAID) – незалежне агентство федерального уряду США. Відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.