Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
WhatsApp Image 2021-09-15 at 15.01.32 (1)
Тимчасово повірена у справах США відвідала об’єкти української ГТС

Гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон і директорка з питань взаємодії з держорганами та міжнародними організаціями Ольга Бєлькова провели зустріч з Тимчасово повіреною у справах США Крістіною Квін. У рамках робочого візиту делегація відвідала один з ключових об’єктів української газотранспортної системи – КС «Ужгород».

Присутні обговорили питання збереження транзиту через територію України у разі введення в експлуатацію російського газопроводу «Північний потік-2».

«За всі роки незалежності жодного разу не переривався транзит з вини України. Українська ГТС – надійна, сучасна, маневрена з транзитною потужністю 146 млрд куб. м газу на рік. Немає жодних економічно обґрунтованих підстав для припинення транзиту через територію України. Українська ГТС – не лише маршрут постачання газу, а й складова енергобезпеки Європи», – наголосив Сергій Макогон.

У розмові керівники ОГТСУ зазначили, що український газотранспортний оператор працює відповідно до норм Третього енергетичного пакету ЄС з дотриманням принципів енергетичної солідарності.

«Оператор ГТС України використовує всі можливості для інформування наших міжнародних партнерів про загрози енергетичній безпеці України та Європи у разі запуску «Північного потоку-2». Також ми підтверджуємо нашу готовність і надалі забезпечувати транзит газу до Європи та бути надійним партнером ЄС», – коментує Ольга Бєлькова.