Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20230928 (site) EN
У І кварталі 2024 року ОГТСУ скоротив використання природного газу для внутрішньо-технологічних потреб на 45%

Оператор газотранспортної системи України у І кварталі поточного року скоротив на 45% використання природного газу на виробничо-технологічні потреби (ВТП), порівняно з аналогічним періодом 2023 року. У грошовому еквіваленті економія склала близько 600 млн грн.

ОГТСУ системно працює над оптимізацією роботи ГТС для зменшення використання природного газу та підвищення ефективності роботи системи. Для цього, на підприємстві впроваджується комплексна програма, яка включає вдосконалення процесів планування режимів роботи, взаємодію із суміжними операторами, вдосконалення регламентів проведення робіт, контроль за станом обладнання та його модернізація.

«Зміни операційного середовища, в якому працює ОГТСУ, вимагають від нас комплексного перегляду всіх процесів. Ми маємо бути гнучкішими, швидшими, економнішими у своїх рішеннях, щоб відповідати на ті виклики, які сьогодні стоять перед українською ГТС. Саме такими є фахівці нашого диспетчерського напрямку, які взяли лідерство у проекті вдосконалення процесів транспортування. Завдяки втіленим заходам, у тісній співпраці з колегами з інших напрямів, їм вдалось знайти рішення, які суттєво скорочують витрати при транспортуванні газу», — зазначив генеральний директор Дмитро Липпа.

Нагадаємо, у 2023 році використання газу на ВТВ Оператором ГТС було скорочено на третину, що призвело до економії близько 3 млрд грн.