Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
498498498
Увесь персонал ОГТСУ для роботодавця є найціннішим капіталом, в який інвестує працедавець

Про це під час форуму «Кадрова стратегія в енергетиці: від освіти до реалій ринку» заявила директорка з управління персоналом «Оператор ГТС України» Юлія Чермазович.

«Ми маємо сфокусуватися на тому, як надалі залучати спеціалістів в галузь і робити це разом усіма гравцями енергетичного сектора. Бо якщо працівники обирають нашу галузь, вони обирають і нас як майбутніх роботодавців», — зазначила Юлія Чермазович, наголошуючи на тому, що наразі в Україні існує негативний тренд за втратою трудових ресурсів.

«Широкомасштабна війна, а до того пандемія COVID-19 лише посилили негативний тренд, який до того існував кілька років. Отже всі проблеми, які ми сьогодні обговорюємо, не є проблемами тільки енергетичного сектора економіки. Це — проблеми всієї України і всіх галузей», — наголосила директорка з персоналу ОГТСУ.

Щодо співпраці зі спеціалізованими вищими учбовими закладами, які готують спеціалістів для енергетичної галузі, Юлія Чермазович відзначила високий рівень залученості та зацікавленості вишів.

«Чим може допомогти виш? Він може бути більш гнучким, бути тією інституцією, яка підлаштовується під вимоги роботодавця. А ми як роботодавці маємо багато часу інвестувати в цю співпрацю, і робити все у цьому напрямку, зокрема, надавати обладнання для навчання, разом заохочувати приєднатися до нашої галузі. Бо вона є дуже перспективною, це — галузь, яка має і може бути «зеленою». Впевнена, що чим більше ми будемо про це розповідати, тим більше у нас буде кандидатів», — резюмувала Юлія Чермазович.